5 retele de socializare de care nu ai auzit

retele de socializare

Facebook, Twitter si Instagram sunt cele mai populare retele de socializare din lume. Singura lor problema este faptul ca sunt mult prea generaliste. Instagram-ul, destinat initial fotografilor si fanilor acestora a devenit o platforma pentru site-uri de stiri, moda, fitness, muzica, si de ce sa nu recunoastem, marketing – o multime de vedete promoveaza aici diverse produse. Acesta e motivul pentru care am pornit intr-o aventura pe internet pentru a gasi cateva retele de socializare care sunt mai specifice si care au un public consistent. Mai jos sunt cinci dintre ele:

1. Goodfilms

Goodfilms este una dintre putinele retele de socializare destinate filmelor (altele mai cunoscute sunt Rinema si Seen That). Aici poti adauga filmele la watched (cele pe care le-ai vazut deja), poti crea un folder pentru cele pe care planuiesti sa le vezi, poti scrie recenzii (plus ‘stelute’ pentru tot felul de aspecte din film), te poti imprieteni cu persoanele care apreciaza aceleasi filme ca tine sau iti poti invita prietenii de pe alte retele de socializare pe Goodfilms.

2. Goodreads

Cu mai bine de 50 de milioane de utilizatori, Goodreads este cea mai populara retea de socializare pentru cititori. Achizitionat in 2013 de catre cei de la Amazon, reteaua si-a facut un upgrade in ultimele luni, astfel capatand un aspect mai modern. In Goodreads ai cel putin trei optiuni pe pagina unei carti: read, want to read, si currently-reading. In plus, poti crea foldere pentru diverse obiective: job/placere, poezie/thriller/romance, bazate pe intervale temporare etc. Iti poti seta un numar de carti pe care sa le citesti pe 1 ianuarie al fiecarui an, poti sa te imprietenesti cu prietenii de pe Facebook (singura problema daca iti creezi cont pe Goodreads cu cel de la Fb este ca te vei imprieteni automat cu acei prieteni care au deja cont pe Goodreads) sau sa aderi la grupuri in care poti discute despre cartile citite, sau poti fi invitat/sa inviti pe altii la evenimente dedicate literaturii/benzilor desenate.

retele de socializare
Screenshot

3. Ello

Lansat cu multe surle si trambite in 2014, Ello este o retea de socializare dedicata persoanele creative – pictori, scriitori, ilustratori, oameni de publicitate. Aceasta retea de socializare iti ofera un spatiu minimalist in care te poti desfasura – iti poti expune munca sau poti aprecia rezultatele altora. Ello nu are reclame, iar potrivit fondatorilor o retea de socializare trebuie sa te faca mai puternic, nu sa te transforme intr-un produs, asa ca aceasta retea cu putin peste 1 milion de utilizatori este un loc care conecteaza oameni si sarbatoreste bucuriile vietii.

4. StumbleUpon

StumbleUpon poate fi reteaua de socializare perfecta pentru orice interes. La crearea contului iti selectezi cateva domenii de interes/pasiuni; mai apoi, site-ul cu ajutorul comunitatii iti ofera sugestii de alte articole, bloguri sau video-uri care coincid cu interesele tale. La randul tau, te poti imprieteni cu altii, distribui continutul gasit pe alte retele de socializare, sau iti poti promova propriile proiecte.

5. Swarm 

Desprins de cei de la Foursquare, Swarm este o retea de socializare creata in jurul locurilor vizitate. Reteaua te lasa sa dai check-in in cafenele, muzee, sau mall-uri. Poti sa dai follow la check-in-urile prietenilor sau sa stabilesti o intalnire pentru gasca de prieteni prin intermediul aplicatiei. In plus, la mai multe vizite in aceleasi locuri primesti badge-uri.

Tu ce alte retele de socializare mai neobisnuite stii?