Natalie Portman – despre actorie cu Jonathan Safran Foer

Natalie Portman
NataliePortman.com/ Facebook

Natalie Portman revine in atentia publicului si a fanilor printr-un interviu in T Magazine, sectiunea de moda & gossip a publicatiei New York Times. Actrita a vorbit cu scriitorul Jonathan Safran Foer (cunoscut pentru romanele Extrem de tare si incredibil de aproape si Totul este iluminat).

In pictorial, Natalie a purtat tinute Dior, Solid & Striped, Elizabeth and James, The Elder Statesman, Lisa Marie Fernandez, Max Mara, No. 6 si Vionett, de fotografii ocupandu-se Craig McDean.

In interviul acordat lui Safran Foer actrita a vorbit, printre altele, despre libertatea oferita de meseria de actor si cum seamana maternitatea cu rolul de director de film.

despre libertatea oferita de actorie: este ciudat ca o arta sa plece din instinct. Oamenii vor spune ca sunt o multime de tehnici care trebuie invatate, dar cu totii cunoastem si iubim actori care nu au studiat actoria, dar si altii care sunt asa de atenti la tehnica incat nu mai transmit nimic. Actoria nu e ca muzica, dansul, sau desenul unde trebuie sa lucrezi obsesiv pentru a obtine o expertiza, ca mai apoi individualitatea fiecaruia sa faca din moment ceva special. Ca actor incerci sa nu fii prea focusat pe ceea ce faci, ci sa iti folosesti imaginatia si sa te pierzi in arta. Gandindu-te prea mult poate fi contra-productiv, facandu-l pe actor sa nu mai transmita nicio emotie. Actoria iti ofera o libertate diferita de alte arte.

cum seamana maternitatea cu rolul de director de film: cred ca odata ce am devenit mama am inceput sa realizez rolul aproape matern al unui director de film. Am devenit mai calma in situatii stresante ca urmare a presiunilor pe care le-am pus asupra mea ca parinte. Iar situatiile stresante nu prea lipsesc din filme.

Ca director de film, Natalie Portman a lucrat la New York, I Love You, Eve, si A Tale of Love and Darkness. Ca actrita, ea va aparea in perioada urmatoare in o multime de filme: The Death and Life of John F. Donovan (alaturi de Kit Harington si Jessica Chastain), Weightless (cu Rooney Mara si Michael Fassbender), The Heyday of the Insensitive Bastards (cu Amber Tamblyn, Kate Mara si James Franco), Planetarium (alaturi de Louis Garrel si Lily-Rose Depp), Jackie (in care are rolul lui Jackie Kennedy), si thriller-ul Annihilation.

Intreaga convorbire dintre cei doi poate fi citita aici.