5 Cele mai simpatice filme scurte

filme
YouTube Screenshot

Fie ca vrei sa te relaxezi si sa uiti de problemele zilnici sau vrei o portie scurta de ras, unul sau mai multe filme scurte reprezinta solutia rapida. Arunca un ochi pe cateva dintre cele mai simpatice si emotionante filme scurte.

(1) La Luna

La Luna este unul dintre cele mai frumoase filme scurte – are o durata de doar 7 minute. Filmuletul este atat o lectie de astronomie cat si una de familie. Trei generatii de personaje (fiul, tatal si bunicul) sunt responsabili pentru ‘curatarea’ lunii; vedem cum cei trei transforma luna plina intr-o secera. Cu o poveste originala si fara cuvinte, acest film scurt reuseste sa emotioneze, relatia dintre tata si fiu si intre bunic si nepot oferind cateva subtilitati nu foarte greu de observat.

(2) Paperman

Paperman spune in mai putin de 7 minute o poveste de dragoste plasata intr-un trecut cu mult inainte de aparitia smartphone-urilor – de altfel, filmuletul este alb-negru. Desi nu sunt musai o amatoare a lipsei de culoare, in acest caz pot face o exceptie. Asta cred ca poti face si tu. Un functionar oarecare isi rataceste vreo cateva foi ( cu o femeie pe care o admira discret) in timp ce astepta un metrou de suprafata intr-o metropola ce seamana izbitor cu New Yorkul. Cei doi iau metrouri diferite dar cumva ajung sa lucreze in cladiri opuse. Barbatul o observa si incepe sa ii faca semne disperate in speranta ca il va vedea. De aici povestea continua cu o multime de avioane de hartie.

(3) Destino

Una dintre capodoperele cinematografiei scurte, Destino marcheaza colaborarea dintre doua genii creatoare: Walt Dsney si Salvador Dali. Cei doi s-au intalnit dupa finele celui de-al Doilea Razboi Mondial si au produs Destino – un film scurt prea putin cunoscut. Recent acesta a fost facut public de catre studiourile Disney. In filmulet, Destino este personificarea timpului care vrea cu orice pret dragostea unei muritoare – in film vedem o fata de o frumusete rapitoare dansand – pentru noi, ca romani, acest scenariu aduce mult cu Luceafarul lui Eminescu.

(4) Presto

Inca de la titlu, Presto ne duce cu gandul la ceva magic. Combinand secventele de comedie a la Hannah Barberra – personajul principal e un iepuras (un mini Bugs Bunny) care ii pune bete in roate magicianului care incearca sa faca tot felul de scamatorii. Totul pleaca de la faptul ca acest magician nu a vrut sa-i dea urecheatului morcovul mult dorit. Chiar daca nu exista replici, sunetele produse inainte ca sarmanului magician sa i se intample ceva fac tot deliciul.

(5) Partly Cloudy

Avand doar in jur de 5 minute, acest filmulet a strans peste 30 de milioane de vizualizari pe YouTube. Nici nu e surprinzator avand in vedere ca plotline-ul e destul de original. Acesta spune povestea unui univers in care bebelusii si puii de orice fel sunt produsi prin magie de catre niste nori pufosi; apoi sunt transportati la destinatie de catre berze. Aici avem in prim-plan un barzoi cam firav si fricos care este ‘cuplat’ cu un nor la fel de impiedicat. Norisorul ‘produce’ animale teribile de la un aligator la un arici si un berbecut furios. Va suporta in continuare barzoiul nostru sau va lua atitudine? Uita-te si tu la filmulet pentru a vedea.

Tu ce alte filme scurte ai mai vazut?