Home Technology Microsoft Skype Meetings – un tool pentru video chat free

Microsoft Skype Meetings – un tool pentru video chat free

Microsoft HD Skype Meetings este un tool free foarte folositor pentru utilizatorii care doresc video meeting-uri.

HD Skype Meetings se lanseaza din browser si pot participa pana la 10 utilizatori in primele 60 de zile, si maxim trei dupa aceasta perioada.

Puteti face share la ecran cu prezentari in PowerPoint si cel care initiaza conferinta poate folosi un “laser pointer” sau poate pune volumul pe mute. Exista un link personalizat de catre initiatorul sedintei, care poate fi trimis catre cei care participa, si cu un click pe el sa poate face join.

Cu ce este diferit fata de clasicul Lync sau Skype Business? Este free 😛

Ca sa poti folosi aceste functionalitati cu Skype Business, trebuie sa fi cumparat o licenta sau o subscriptie de Office 365.

Acest tool este similar cu mai vechiul Skype dar poti seta un meeting mult mai usor si mai complet si o poti face din browser.

Skype Meetings

Pana acum Skype Meetings era parte a softului Skype for Business care era parte din Office 365. In acest moment insa softul este de sine statator (standalone) si free.

Cel mai probabil Microsoft a lansat acest produs pentru a mai castiga din piata pentru Office 365. Dupa cele 60 de zile de trial in care 10 oameni pot participa in sedinta, raman maxim 3 persoane. Insa, daca vei cumpara o subscriptie de Office 365, pana la 250 de persoane pot participa in conferinte.
Este ok, nu ne suparam. Si trei persoane ne ajung cu toate ca ar fi fost mult mai bine sa lase free pentru toti cei 10 din perioada de trial.
Aceasta miscare este parte a strategiei Microsoft de a pasi in era “freemium” in care faci free cateva produse pentru a castiga pe termen mai lung.
Directorul de Marketing Microsoft explica:
“We’ve literally moved that entire business to a freemium business where if you use Office on a phone or on a small tablet, it’s essentially a freemium model. You can just go download Word in the iPhone store or in the Android store on your phone, and it’s free. There are certain high-end features that you have to pay for, but the vast majority of it is free.Once you cross the 10.2-inch threshold of a device, you need to pay us a subscription. And then that unlocks the premium value on the small devices as well.That’s a really radical shift for us”

Aplicatia se poate downloada de aici, dar in acest moment este disponibila doar pentru USA.