Harta pentru Game of Thrones – online si interactiv

Harta pentru Game of Thrones

Harta pentru Game of Thrones este online si seamana cu Google Maps pentru fanii incepatori ai serialului.

Ca si mine, sint multi fani ai serialului care nu au o idee exacta a pozitiei in spatiul geografic al eroilor si caselor din acest serial.

Scara hartilor este bazata pe lungimea “zidului” care in cartile lui Martin are 300 de mile lungime. In partea din stanga a hartii exista un indrumator care-l ajuta pe utilizator sa parcurga episoadele serialului dar si locatia curenta a fiecarui caracter din serial.

Harta este online din 2014 si este actualizata constant, multumita celor de la Quartermaester.

Fiecare personaj poate fi studiat pentru ca site-ul face trimitere la Game of Thrones wiki.

Aceasta harta pentru Game of Thrones este mana cereasca pentru impiedicatii ca mine, care nu se pot orienta nici in viata de zi cu zi. De exemplu Last Hearth, care pare a fi locul casei Umber, este extrem de aproape de zid. Who knew?

Acum, ca realizez unde este Meereen, imi dau seama ca Daenerys va sta multe episoade in corabiile ei, pentru ca are de parcurs un drum foarte lung pana la King’s Landing.

Harta pare incredibil de detaliata si include locatiile confirmate in carti, dar si cele speculate de fani.

In plus, poti urma rutele fiecarui caracter de-alungul celor sase sezoane (butonul pe care il poti misca pe bara de sus dreapta) si in functie de cat de departe ai ajuns cu vizionarea, poti filtra spoilers.

Mai exista o harta creata in 2012 de serMountainGoat, pe care o puteti gasi aici dar nu este atat de detaliata si de updated ca cea de la Quartermaester. Insusi creatorul cartilor, George R. R. Martin, a fost impresionat de detaliile acestei harti. El spune:

“This is a very handsome map. And based on the information you have, it’s quite good.
But of course there’s lots of information you don’t have, so it’s not accurate. There are certain things — the geography and location of the Summer Islands, the placement of Qarth and the Jade Gates, everything east of Slaver’s Bay and the Dothraki Sea… that you would have no way of knowing”

Multi dintre fanii cartilor spun ca harta tinutului Westeros este de fapt oglinda Angliei si Irlandei, plasate invers :

De fapt creatorul cartilor, George R. R. Martin admite intr-o conferinta de presa ca s-a inspirat din istoria Angliei si ca Westeros a pornit de la harta Irlandei pusa invers (atentie la minutul 14:47):