Divizia de OLED Samsung se va separa de LCD – vremuri grele pentru LCD

Divizia de OLED Samsung

Divizia de OLED Samsung se va separa in cadrul departamentului Samsung Display.

Aceasta restructurare vine pe fondul vanzarilor din ce in ce mai scazute pe partea de display LCD, si pentru ca piata este invadata de produse chinezesti cu display LCD ieftin.

Un director de la Samsung explica:

Samsung Display a separat divizia OLED a companiei si din ce in ce mai mult personal s-a alaturat liniei de business OLED. Aceasta decizie vine pe fondul restructurarii gandite de Samsung, in privinta diviziilor neprofitabile. In acest moment, Samsung gandeste o strategie de exit pentru divizia de LCD-uri, care nu mai este deloc profitabila.

Potrivit surselor citate de Korea Times, Samsung doreste sa vanda unor companii chinezesti divizia de LCD si sa pastreze doar OLED, si aici ma refer doar la unitatile de marimi mici sau medii, nu la TV-uri.

Spre deosebire de LG care a investit enorm in TV-urile OLED, Samung inca doreste sa ramana pe piata de display LCD a TV-urilor si se bazeaza pe aceste vanzari. Deci este posibil ca divizia de LCD- TV sa ramana in cadrul companiei mama.

Samsung Electronics nu are in plan sa investeasca in divizia de TV-uri bazate pe tehnologie OLED – a spus un manager al unui fond de investitii

Veste proasta pentru cei care sint fani ai TV-urilor Samsung si isi doreau un OLED competitiv cu cel al lui LG.

Cum se traduce aceasta miscare in care se separa LCD de OLED? Probabil in forta de munca pe care Samsung trebuie sa o aiba la dispozitie pentru a onora deal-ul facut cu Apple, si anume ca va produce display-uri OLED pentru iPhone in 2017. Si mai precis, in jur de 100 milioane de unitati. Al doilea lot de display-uri OLED pentru iPhone Apple va fi fabricat de catre LG Display. Este care pe care 🙂

Samsung va trebui sa-si concentreze atentia si forta de munca pe acest deal si va trebui sa renunte urgent la alte divizii, ca de exemplu cea de LCD, pentru a castiga increderea Apple si pentru a duce la bun sfarsit deal-ul incheiat cu ei.

Ce pot sa spun, ca un novice ce sint, este ca Samsung face o mare greseala  ca nu doreste sa investeasca in divizia de TV OLED.

Pe succesul cladit cu TV-urile OLED s-a ridicat LG din cenusa, si in acest moment sint cot la cot cu Samsung pentru a produce display-uri OLD pentru telefoane.