Lady Gaga interzisa in China

lady gaga
Lady Gaga/Facebook

Lady Gaga s-a intalnit zilele trecute cu Dalai Lama (80) pentru a discuta teme ca meditatia, yoga, si bolile psihologice, cantareata incercand sa gaseasca alaturi de calugarul chinez cele mai bune cai pentru a-i face pe oameni mai buni.

Insa aceasta intalnire de rang ‘inalt’ nu a fost trecuta cu vederea de catre autoritatile chineze. Oficialii l-au atacat pe liderul religios numindu-l lup in haine de calugar.
Dalai Lama pretinde ca vrea autonomia Tibetului.

Pe de alta parte, opozantii spun ca vrea sa dezbine tara. Astfel nu e de mirare ca atunci cand figura spirituala a budismului se asociaza cu una dintre cele mai importante vedete ale momentului (61 de milioane de fani pe Facebook si peste 17 milioane pe Instagram), autoritatile se tem de raspandirea ideilor sale.

Astfel, partidul comunist a interzis muzica artistei pe teritoriul Chinei, potrivit unei publicatii din Hong Kong. Mai mult, organizatiilor ce tin de mass-media si site-urilor chineze li s-a interzis de asemenea raspandirea muzicii cantaretei americane.

Atunci cand a fost intrebat despre ce impact va avea intalnirea lui Dalai Lama cu Lady Gaga un purtator de cuvant nici macar nu o cunostea pe artista, adaugand ca spera ca comunitatea internationala sa afle adevaratele intentii ale calugarului tibetan.

Desi muzica sa nu mai poate fi distribuita pe teritoriul chinez, inca poate fi descarcata de pe site-uri locale de tip iTunes. Cu toate acestea insa, inregistrarea intalnirii lui Dalai Lama cu Lady Gaga nu poate fi gasita pe niciun site chinez si nu poate fi accesat in afara retelei nationale.

Ca raspuns artista americana a pus o fotografie pe Twitter alaturi de liderul spiritual la care a adaugat mesajul: Va multumesc pentru aceasta zi deosebita. Stiinta spune ca bunatatea ne face mai sanatosi. Sa avem grija impreuna de sanatatea si de tara noastra.

Anterior, au mai fost interzisi din China si alti artisti de talie mondiala ca Bon Jovi, Bjork, Maroon 5, Oasis si Selena Gomez.