Google poate filtra acum reclamele – control sau beneficiu?

Google

Google este The GateKeeper-ul nostru pentru informatiile personale, pentru ca cine nu-si sincronizeaza browse history sau favoritele si contactele cu google? Sintem Minionii lui Google si le facem share la tot ceea ce facem online. Dar compania a venit in ajutorul nostru cu o optiune interesanta: aceea de a ne putea personaliza ce fel de reclame ne fac pop up in fata ochilor atunci cand facem browse.

In functie de bifele cu sex, varsta si interese, veti spune lui Google care sint tipurile de reclame pe care le vreti in fata ochilor si care sint reclamele care trebuie blocate.

Care este diferenta dintre aceasta optiune si un adblock obisnuit? Aceasta optiune mai da drumul la reclame si iti face un filtru care spune Google ca este benefic pentru tine. Eu as spune ca este benefic pentru ambele parti si mai ales, simplifica enorm algoritmii prin care Google se chinuia sa faca un sablon al utilizatorului. Acum il facem noi pentru ei:)

Va puteti personaliza tipul de reclame pe care le veti vedea cand faceti browse la aceasta pagina.

Google mai are disponibil si modulul de My Activity care ilustreaza in detaliu toate tipurile de activitati prestate de voi : sites vizitate, traseele pe care va plimbati cu ajutorul Google Maps, aplicatii instalate etc. Sinteti singurii care puteti accesa acest modul in care veti vizualiza viata voastra pas cu pas, si puteti sterge eventual informatiile care contin detalii delicate.

Adica ceva extrem de similar cu Activity Log-ul lui Facebook.

Nu uitati totusi ca aceste doua module sint optionale si apreciez asta la Google, care spre deosebire de Facebook, te lasa sa-ti alegi noile functionalitati.

“The fact that it’s an option, and that the user has to think through some of the account, and ad, and other implications of it, is really the best thing about it,” spune Brenda Leong (Future of Privacy Forum) citata de Wired.