Trailer pentru controversatul film Snowden regizat de Oliver Stone

Snowden

Oliver Stone ne-a obisnuit cu alegerile sale de a regiza filme cu subiecte controversate si Snowden este probabil inca cel mai fierbinte subiect al momentului atunci cand vorbim de supraveghere si date personale.

Dar pana si neinfricatul Oliver Stone a avut ezitari atunci cand i-a fost propusa regia acestui film. Insa in aprilie 2015, WikiLeaks a confirmat ca Stone a platit $700,000 pentru drepturile ecranizarii dupa cartea jurnalistului Harding si $1 milion pentru drepturile nuvelei scrise de Kucherena, cele doua carti scrise de catre cei doi, despre evenimentele in care a fost implicat Snowden.

Si pentru ca Oliver Stone nu este un regizor oarecare, care vrea doar sa aiba toate sursele corecte pentru film, impreuna cu actorul ales pentru acest rol (Gordon-Levitt), s-a intalnit personal cu Snowden, in Moscova anului 2015.

Pe langa problemele de a gasit un studio care va finanta proiectul, Stone a ales ca si filmarile sa fie facute in afara SUA. El spune : “We felt like we were at risk here. We didn’t know what the NSA might do, so we ended up in Munich, which was a beautiful experience”.

Actorul Gordon-Levitt isi va dona intreg salariul pentru acest rol pentru “a facilita raportul dintre tehnologie si democratie”. El ne mai spune urmatoarele concluzii pe care le-a avut dupa intalnirea cu Snowden: : Am plecat de acolo stiind sigur ca ceea ce a facut, a facut-o pentru ca a crezut in tara pe care o iubea. Acum, asa cum crede si el, nu poate judeca daca a fost decizie corecta sau nu. Ramane ca oamenii sa aprecieze acest lucru, si va incurajez pe toti sa decideti fara a va lasa influentati de altii”

Joseph Gordon-Levitt:

Snowden se amuza un pic pe marginea aparitiei trailer-ului final:

TRAILER:

Am sentimente amestecate dupa ce am urmarit trailer-ul. Pe deoparte vreau sa stiu cat mai multe despre subiect si cred ca Oliver Stone este omul potrivit, insa interpretarea lui Joseph Gordon-Levitt pentru rolul lui Snowden nu-mi place si mi se pare fortata si hollywoodiana. Dar este doar un trailer, care poate reflecta sau nu intregul film. Vom vedea 🙂

Filmul se va lansa in Romania pe 11 septembrie 2016 si pe langa Joseph Gordon-Levitt s-a mai alaturat distributiei si Zachary Quinto, Scott Eastwood, Nicolas Cage, Melissa Leo.