Ernestine Shepherd – povestea unui bodybuilder de 80 de ani

Ernestine Shepherd
Ernestine Shepherd/Facebook

Ernestine Shepherd este o ‘bunicuta’ de 80 de ani cu un corp de 30 si un program aproape militaresc. Ea a ajuns in Guinness Book of World Records dupa ce s-a ‘intrecut’ cu altii mult mai tineri in competitii de bodybulding.
Ernestine are 59 de kilograme la o inaltime de 165 cm, si nu mai mult de 10% grasime, un procent tipic pentru tinerii sportivi.

Cu toate aceastea, doamna s-a apucat de sport destul de tarziu, la 54 de ani la indemnul surorii sale. Dupa o viata sedentara in care a lucrat ca secretara, ea a inceput sa lucreze la sala desi inainte nu a facut miscare nici macar o zi din viata ei. Inca de la 71 de ani a inceput sa ia premii la concursurile nationale, in 2007 castigand primul loc la Natural East Coast Tournament of Champions. De asemenea, aceasta participa la maratoane de 5 si 10 kilometri.

Programul zilnic draconic pare a fi unul dintre secretele femeii. Ea se trezeste la 3 dimineata si mediteaza, la 4 alearga circa 16 kilometri aproape in fiecare zi (isi mareste distanta parcursa atunci cand se antreneaza pentru maratoane), iar la ora 8 pleaca la sala unde incepe antrenamentele cu greutati alaturi de fostul Mr Universe Yohnnie Shambourger. Si daca nu era destul, Ernestine Shepherd este si antrenor fitness 5 zile pe saptamana.

https://www.instagram.com/p/BG-JdXPigA5/?taken-by=mercedesperezfit

Ernestine este casatorita de 52 de ani iar sotul ei ii pregateste mesele sanatose care ii dau putere pentru a fi in forma maxima in fiecare zi si la fiecare competitie. Din dieta sa nu lipsesc orezul, carnea de pui, cerealele, ouale, castanele si cantitatile masive de apa. De asemenea, doamna spune ca somnul este esential pentru a se mentine tanara, ea culcandu-se nu mai tarziu de 10 seara. Ea a declarat recent ca incearca sa vada totul dintr-un punct de vedere optimist, programul ei de ‘lucru’ il ia ca o distractie iar rutina sa reprezinta o calatorie incarcata de fericire. Femeia a mai spus ca mantra ei se poate reduce in cateva cuvinte: determinata, dedicata, disciplinata, sa fiu in forma.

Desi muschii nu ii incanta pe toti, o astfel de performanta la o varsta asa de inaintata, ne face sa credem ca intr-adevar varsta e doar un numar.