Recapitulare Game of Thrones episodul 9 – Lupii s-au intors

Game of Thrones episodul 9

Recapitulare Game of Thrones episodul 9 – Lupii s-au intors

Atentie spoilers pentru cei care nu au vazut inca episodul 9.

Inainte de a vedea sfarsitul seriei 6, este necesara o scurta recapitulare din ‘Battle of the Bastards’.

  1. Cea mai spectaculoasa scena de lupa din istoria TV, cel putin asa a fost anuntata acum ceva de timp de catre producatori. Ne-a satisfacut? Ca de obicei, nu toata lumea este de acord dar majoritatea a fost “strivita” de realismul scenelor. Comparata cu batalia din filmul Braveheart, pe mine m-a lasat fara suflare, m-a speriat si bucurat in final, si mi-a provocat emotii puternice. Putem carcoti despre invincibilitatea lui Jon care trecea neatins prin norul de sageti etc. Dar sa ne concentram si asupra celorlalte personaje:

2. Dragonii din Meereen si napalmul din King’s Landing

Daca pana acum nu eram siguri ca Drogon o asculta pe Daenerys intr-totul, acum vedem cum la comanda ‘Dracarys’, Drogon o asculta cuminte pe mamica lui si incendiaza cateva nave.

‘Arde-i pe toti’ spune Daenerys despre orasele Stapanilor. O trasatura comuna cu cea a Regelui Nebun (The Mad King Aerys Targaryen), tatal ei.

Tyrion o avertizeaza sa nu urmeze drumul spre nebunie pe care l-a avut tatal ei care a vrut sa dea foc tinutului King’s Landing ca sa omoare tradatorii deopotriva cu nevinovatii: “He had caches of Wildfire, hidden under the Red Keep. The Guildhalls, the Sept of Baelor. All the major thoroughfares. He would have burned every one of his citizens: the loyal ones and the traitors. Every man, woman and child. That’s why Jaime killed him.”

Cu alte cuvinte, regele Aerys Targaryen avea plantate surse de foc in caz de urgenta, si unde? In Sept of Baelor, adica locul in care High Sparrow isi petrecea timpul.

Despre ce este zvonul pe care Cersei l-a vrut investigat? Wildfire (Marele Foc) de sub Sept of Baelor? Va apela Cersei la Wildfire si va incendia  King’s Landing ca sa scape de proces?

Mai jos este viziunea lui Bran despre moartea regelui Aerys si incendierea King’s Landing:

3. Alianta de Fier

Momente hilare in discuitia dintre Dany si Yara. Chiar daca Yara nu cere un mariaj, este ” up for anything” 🙂 Avem de toate in GOT, feministe, bi-sexuale etc

Ce nu am inteles exact este cum au reusit cei din clanul de Fier sa calatoreasca atat de rapid de la Insulele de Fier, pana la  Meereen si wow cat de convenabil a fost momentul in care au ajuns. Oricum, bine ca avem nave pentru Dany si armata ei si in plus bine ca avem aliante in devenire, pentru ca m-am saturat de aliante destramate.

4. Ramsay si Rickon Stark

“You can’t kill me. I’m part of you now”. Ce vrea sa insemne aceasta fraza? Este Sansa insarcinata cu copilul lui? Si vorbind despre Sansa, de ce nu l-a anuntat pe Jon despre posibilitatea de a primi ajutor de la Littlefinger?

Toata lumea este fericita, personajul care trebuie sa moara per episod este Ramsay. Weee

Kudos actorului Iwan Rheon care a interpretat superb acest personaj malefic.

Rickon Stark : era destinat sa moara. Ceea ce nu inteleg fanii este : de ce nu a fugit in zig-zag ca sa poata evita sagetile lui Ramsay 🙂

5. Cripta familiei Stark

Si ajungem la dorinta lui Jon dupa ce cucereste Winterfell-ul : aceea de a-l inmormanta pe Rickon in cripta familiei. Pentru ca mormintele copiilor Stark sint deja acolo, goale cu numele parintilor inscriptionate pe ele. Va afla Jon care sint parintii lui cand va cobori in cripta? Probabil ca nu in episodul urmator 😛

Cea mai frumoasa scena pentru mine : stema familiei Stark (lupul) care inlocuieste pe cea a familiei Bolton. Lupii s-au intors la Winterfell.

Imagini din episodul 10 al seriei 6, ultimul din aceasta serie: