Zoe Saldana: M-au angajat pentru ca aratam bine in lenjerie intima

Zoe Saldana
Zoe Saldana/Facebook

Zoe Saldana atrage atentia tuturor in noul pictorial realizat pentru numarul din iulie al revistei americana Allure. Aceasta a purtat tinute Dion Lee, fotografiile fiind realizate de catre Patrick Demarchelier.
Zoe a vorbit in interviu despre sustinerea primita de la alte actrite din industrie, despre ce i-a spus un producator, cum este sa lucreze cu alte femei, si despre scandalul in care a fost implicata la inceputul anului.

despre sustinerea altor femei din industrie: sustinerea retelei de femei din cinematografie m-a emotionat pana la lacrimi. Daca ar fi sa ne lansam acum, am fi de neoprit. La inceput ne analizam in continuu, ne criticam culoarea parului sau greutatea sau gentile pe care ni le cumparam. Acum nu mai insemna nimic pentru mine. Sunt lucruri mai importante care trebuie discutate; de exemplu distributia egala a veniturilor la Hollywood si drepturi egale.

despre momentul in care a primit un rol pentru ca arata bine in lenjerie intima: Initial mi-au spus ca m-au ales pentru ca sunt potrivita proiectului lor, ca pot sa contribui la acel proiect prin ideile mele. Asa ca dupa ce m-am implicat mai mult am fost sunata de producator, care mi-a spus sa nu mai carcotesc, pentru ca am fost aleasa doar pentru ca aratam bine in lenjerie intima. Nu mi-a venit sa cred.

Zoe Saldana a vorbit putin si despre cum este sa lucreze cu alte femei: odata ce m-am maturizat, am realizat ca nu e asa de cool sa fii singura femeie de pe platoul de filmale. Eram trista si fericita in acelasi timp pentru ca primisem rolul. Baietii vorbeau despre motociclete iar eu stateam acolo singurica dorindu-mi sa mai fie o femeie cu care sa vorbesc.

Zoe a fost implicata si intr-un mic scandal la inceputul anului cand a interpretat-o pe Nina Simone intr-un film biografic. Fanii cantaretei s-au suparat ca actrita cu radacini dominicane si portoricane a interpetat o cantareata de culoare. Actrita vorbit putin despre acest scandal: sunt de culoare asa cum stiu mai bine. Nina arata ca jumatate din familia mea. Daca nu as fi jucat eu in acel rol, probabil ca acel scenariu inca ar circula de colo colo. Probabil ca nimeni nu i-ar fi acordat atata atentie. Povestile de viata ale femeilor nu par atat de relevante, in special povestile femeilor de culoare. Avand in vedere cum a fost primit filmul – recenziile au fost destul de proaste – poate ca era mai bine daca acel scenariu inca era in miscare.

Pentru Zoe Saldana perioada urmatoare va fi extrem de incarcata. Acesta va trebui sa mearga la premierele Star Trek Beyond incepand cu 22 iulie. Pe langa acest film, actrita mai apare anul acesta in Dominion si I Kill Giants; pe viitor, aceasta are in planuri Live by Night, Guardian of the Galaxy 2 si trei continuari ale filmului Avatar.

Intregul interviu poate fi citit aici.