Snapchat va lansa o revista despre relatia noastra cu tehnologia

Snapchat
Snapchat/Facebook

Aplicatia care se preocupa mai mult cu filtre amuzante decat cu vreun obiectiv semnificativ lanseaza la sfarsitul acestei luni o revista axata pe tehnologie numita Real Life.

O ironie a sortii mai ales daca ne gandim ca aplicatia are de castigat daca esti departe de real life.

Potrivit celor de la TheNextWeb, publicatia va fi disponibila online incepand cu 27 iunie si va fi administrata de catre Nathan Jurgenson. Acesta este un expert in social media angajat deja de cei de la Snapchat pe un post de cercetare.

Jurgenson descrie pe site-ul oficial al revistei in ce va consta aceasta:

Real Life va publica eseuri si povesti despre experientele noastre cu tehnologia. Se va axa pe prezent si cum ne este mediata viata de catre gadgeturi. Nu va avea stiri din lumea tehnologiei sau barfe din industrie […] a fost amuzant sa numim aceasta revista Real Life dar numele nu este ironic. Acesta vine de la REALLIFE Magazine, un fost magazin de reviste din anii ‘80. Fondatorii priveau arta si viata ca doua elemente care nu se exclud; daca inlocuiesti arta cu internetul, asta incercam noi sa facem. Promovandu-i pe cei care folosesc regulat deviceuri speram sa ii convingem pe ceilalti ca webul nu este nici bun si nici rau. Nu are doar aspecte negative sau doar pozitive. Ii reuneste pe oameni indiferent de cat de diferiti sunt unul de altul.

Prin aceasta revista online, Snapchat va avea si mai multa publicitate, si va intra pe piata desktop-urilor – pana acum aplicatia fiind disponibila doar pe telefon.

Focusat mai mult pe continut decat pe video sau poze – principalele atu-uri ale Snapchat-ului, initiatorul proiectului cred ca vrea sa extinda aria de acoperire si asupra unor segmente de varsta prea putin preocupate de filtrele ingenioase, sa iasa din segmentul dedicat tinerilor (potrivit unor statistici mai bine de 55% dintre utilizatorii Snapchat au o varsta cuprinsa intre 13 si 24 de ani); In plus, nimeni nu a vorbit de cum va evolua Real Life  asa ca nu ar fi nicio surpriza ca site-ul sa accepte in curand publicitate.

Ce a mai spus Nathan Jurgenson despre revista poti citi aici.

Eu una abia astept sa vad cum va arata (designul de acum cam lasa de dorit) si ce materiale va promova, mai ales ca vor fi publicati unii dintre scriitorii mei preferati.