Pete’s Dragon: Trailer

Pete's Dragon
Pete's Dragon/Facebook

Studiourile Disney isi reinventeaza unul dintre filmele clasice, Pete’s Dragon, aparut initial in 1977. Ambele filme sunt dedicate familiilor si nu numai, amintind usor de povestea lui Mowgli in jungla. In 1977 filmul a fost produs ca musical, Eliott, dragonul lui Pete fiind colorat in verde si violet. Acesta a fost recompensat cu incasari de 36 de milioane de dolari si o nominalizare la Oscaruri pentru muzica.

La Pete’s Dragon care va avea premiera in august, producatorii au imbinat filmarea clasica cu efecte speciale CGI, rezultatul aducand filmul vechi de aproape 40 de ani in secolul 21.

Diferente intre varianta din 1977 si cea moderna

In vechiul film Pete fuge de familia sa adoptiva care il chinuia mereu. Acesta ajunge intr-un orasel unde se imprieteneste cu un cuplu, si prin puterea imaginatiei sale face sa apara dragonul Eliott. Mai apoi e urmarit de vechea sa familie, e salvat de nenumarate ori de Eliott si terorizat de un doctor nebun care vrea sa faca experimente pe dragon. Personajul invata sa aiba incredere in cei din jur si sa le accepte si sa le returneze dragostea.

https://www.instagram.com/p/BGmwkRKiC0G/?taken-by=disneypetesdragon

Prin comparatie, Pete’s Dragon din 2016 nu mai este musical, dragonul din film capata proportii mai mari, pare mai fioros si aduce mult cu dinozaurii din Jurassic Park. In plus, acesta e plasat in secolul 21 si are o poveste mult mai simpla si ofera mai putine invataturi morale. De asemenea, in acest film Pete nu creste intr-o familie adoptiva ci este ocrotit de animalele din padure. Padurarul Grace (rol interpretat de catre Bryce Dallas Howard) face cunostinta cu Pete si cei doi devin buni prieteni. Aceasta alaturi de Natalie (Oona Laurence) pleaca in cautarea unor raspunsuri privind dragonul Eliott. Intr-un alt plan narativ, unchiul lui Natalie, Gavin, planuieste sa il captureze pe Eliott. In film mai apare si Robert Redford ( All the President’s Men) in rolului tatalui lui Grace.

Ramane de vazut daca efectele 3D si CGI vor reusi sa inlocuiasca lipsa unei invataturi sugerate de finalul filmului din anii ’70.