Diplo : “Lumea DJ-ilor este patetica”

Diplo
diplo_walshy_fire_major_lazer

Cine este Diplo? Un DJ care apare pe ultima coperta a revistei Billboard si care a fost numit de catre acestia drept “Dance Artist of the Year”. Il putem numi DJ? Aparent nu, pentru ca el nu se considera unul, sau cel putin asa intelegem din interviul lui acordat revistei:

El este producator: “Beyonce este singurul artist pentru care am produs in ultimul an, pentru ca ne convine mai mult sa ne facem propria muzica acum. Cand fac ceva pentru Beyonce, luam niste bani, dar ea incaseaza milioane din turneele in care canta piesa. Daca fac un cantec si este doar al meu, ca “Lean On”, facem mai multi bani din Spotify sau evenimentele in care se canta. Acesta este modul de lucru pe care vreau sa merg in viitor”
Uraste scena EDM (Electronic Dance Music): “Lumea DJ-ilor este patetica. Nu sintem celebritati, noi nu sintem cunoscuti de fapt pentru un motiv intemeiat. Sintem un pic..lame. In afara de oameni ca Dillon Francis, care ia in deradere toata miscarea, sau in afara de Calvin Harris, scena DJ-ilor este in cadere libera. Este o cultura cu adevarat de cacao (lame). Sint trist ca sint parte din ea, dar trebuie sa joc dupa regulile jocului”
A crescut in Florida: “ Doar trei stiluri auzi acolo : Miami bass, reggae si heavy metal. Inca ma intreb de ce oricine ar asculta alt gen de muzica in afara de acestea trei.”
Cu cine ar vrea sa lucreze: “Il tot urmaresc pe Sam Hunt (cantaret de muzica country). Cred ca poate evolua intr-un stil mai larg, ca cel al lui Taylor Swift.”
Despre proiectul facut impreuna cu Justin Bieber: “Justin a venit in Las Vegas, intr-o noapte cand eu cantam ‘Where Are U Now.’ Tocmai implinise 21 de ani si mi-a multumit : ” Hey man, multumesc ca mi-ai cantat cantecul, pentru ca e pentru prima oara cand adultii imi aplauda un cantec”. Stai si te gandesti ca are dreptate, ca era ca un clown pe scena pe care canta. Lumea radea de el si cred ca ii este greu pentru ca Justin chiar isi doreste sa fie cool. Iubeste deopotriva si pop si rap asa ca am facut cinci cantece rap intr-un stil pe care nu l-ati mai intalnit vreodata. Si la urma urmei daca ai 18 sau 19 ani, asa de bogat ca el, ca sa poti avea ce iubita iti doresti..eu as fi fost mult mai nebun decat el. Adica, eu am 37 de ani si de abia acum ma maturizez.”

Oh wow, adica Diplo este fortat sa faca parte din acesta lume de cacao a DJ-ilor pentru ca vrea si el o paine. Nu ar fi fost mai simplu sa faca parte din lumea pe care o admira si sa compuna alt stil de muzica?

Poate problema este ca Diplo nu are inca un stil. El produce pop, dubstep sau electro, aparent si muzica country:  produce pentru cine plateste mai bine? Noi asa intelegem.

Diplo este razvratit, arogant dar trebuie sa spunem ca are si succes. Piesele facute de el pentru Major Lazer sau impreuna cu Skrillex, sint foarte apreciate. Aroganta lui inca se aseaza pe succesul pe care il are in acest moment, dar va trebui sa-si indulceasca tonul daca va pierde din acest val pe care s-a urcat.