Teaser trailer: Moana

Moana
Auli'i Cravalho/Facebook

Studiourile Disney revin in aceasta toamna cu filmul de animatie Moana. De la creatorii filmelor Zootropolis, Frozen si BIg Hero 6 vine acest film de inspiratie hawaiiana (moana inseamna ocean in dialectul local).
Filmul ii urmareste pe Maui (voce Dwayne Johnson), un fost demizeu care vrea sa revina la gloria de odinioara si pe Moana (voce Auli’i Cravalho, nascuta si crescuta in spiritul stramosilor locali) care pleaca intr-o aventura de explorare a Pacificului de Sud in cautarea unei insule crezuta de multi un mit.

Noul film este plin de culoare si de pozitivitate, de la albastrul oceanului, la bucuria copiilor si culorile faunei si florei marine. Desi multe cadre sunt create si/sau modificate pe calculator, imaginile si culorile nu pot decat sa ne faca sa visam la acest univers idilic. Din acest prim trailer, Moana pare a fi o animatie incarcata de comedie, mai ales datorita personajului interpretat de Johnson.

De asemenea, muzica selectata atat pentru trailer cat si pentru film a fost aleasa cu multa grija. Din selectia oficiala de pana acum, ne putem bucura de muzica lui Mark Mancina (un vechi colaborator al studiourilor Disney care a mai lucrat si la The Lion King, Tarzan[1999] si Brother Bear), Lin-Manuel Miranda (compozitor si actor de musicaluri pe Broadway, castigator al premiului Pulitzer pentru Teatru in 2016 pentru Hamilton) si Opetaia Foaʻi (un grup din Pacificul de Sud care canta muzica cu influente exotice: Tahiti, Insulele Cook, Noua Zeelanda).

Mai jos poti vedea o piesa a celor de la Opetaia Foa’i care nu suna deloc rau, inspira buna dispozitie chiar daca nu intelegi nimic din versuri.

Lucrarile la acest film au inceput in 2011, producatorii plecand intr-o calatorie de recunoastere in Tahiti si Fiji pentru a invata traditiile localnicilor. Abia astept sa vad cum arata acest film pe marile ecrane si daca il intrece pe Lilo & Stitch, un film ceva mai vechi de inspiratie sudpacifica.
Filmul va avea premiera americana pe 23 noiembrie.