Daca nu ai Facebook Moments iti pierzi pozele

Moments
Screenshot

Dupa aplicatia standard Facebook si cea de Messenger (pentru ca cei de la FB iti permit sa iti vezi mesajele doar prin aplicatia de messenger atunci cand ai instalat Facebook-ul) echipa din spatele celei mai mari retele de socializare din lume a venit cu o noua gaselnita: Moments app.

La fel ca si obligatiile asumate la instalarea aplicatiei Facebook pe smartphone sau tableta, daca nu vei instala Moments pana pe 7 iulie, albumele sincronizate – pot doar presupune ca acestea sunt cele care au fost upload-ate de pe un dispozitiv mobil – se vor pierde (cel putin pentru utilizatori din moment ce FB are drepturi depline asupra pozelor tale). In plus, noua aplicatie iti va permite, potrivit declaratiilor oficiale, sa ai un album de poze sincronizat pe evenimentele la care participi si care va ‘prelua’ poze de la toti prietenii tai care au fost prezenti. Aplicatia are deja intre 10 si 50 de milioane de descarcari doar pe Google Play si mai bine de 4000 pe App Store, iar daca ne gandim ca majoritatea dintre noi postam poze direct din telefon (e mai simplu si mai rapid) probabil ca aceste numere vor creste simtitor in urmatoarele saptamani.

Cei de la Facebook au facut publica vestea unde altundeva decat pe platforma lor:

Fotografiile pe care le postezi de pe telefon pe Facebook vor fi sterse in curand. La inceputul anului, acestea au fost mutate pe Moments, cea mai noua aplicatie a noastra. Prin intermediul Moments vei putea sa iti organizezi, sa distribui si sa stergi poze pe care le-ai pus deja pe profilul tau. Aplicatia Moments poate fi descarcata atat din App Store cat si din Google Play.
Pentru a-ti pastra pozele trebuie sa descarci aplicatia si sa te loghezi in Moments inainte de 7 iulie. Daca nu vrei sa instalezi aplicatia noastra, descarca pozele de pe calculator inainte de a le pierde.

Ulterior postarii stirii pe Facebook, un oficial a confirmat pentru TechCrunch ca vei putea descarca pozele vechi sub forma unui fisier de tip zip.

Avand in vedere ca mai bine de 50% dintre utilizatorii de Facebook acceseaza aplicatia prin intermediul telefonului mobil, nu ar surprinde pe nimeni ca aplicatia Moments sa ajunga in topul descarcarilor intr-un timp extrem de scurt.

Dupa Facebook-ul clasic, Messenger, Facebook Pages, Moments, si lansarea Facebook Live – care nu are inca (!) o aplicatie, mai lipseste o aplicatie FB dedicata exclusiv video-urilor – asa chiar ar intra in competitie directa cu YouTube – lansat destul de recent comparativ cu serviciul oferit de cei de la Google, capabilitatile video oferite de FB au dus la un avant incredibil al filmuletelor de tot felul.