Zile din calendar: Shia LaBeouf

Shia LaBeouf
YouTube Screenshot

Shia LaBeouf isi serbeaza astazi ziua de nastere, actorul implinind 30 de ani. Aparand pe sticla incepand de la 12 ani, acesta este,surprinzator pentru unii, un copil Disney. Actorul a debutat in seria Even Stevens difuzata de postul dedicat desenelor animate in rolul lui Louis, pentru care a fost recompensat cu un premiu Daytime Emmy Award. Mai apoi a aparut in seria Transformers si in filmul Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull care i-au adus celebritatea.

LaBeouf a avut parte si de momente mai putin fericite imediat dupa lansarea filmului lui Lars von Trier, Nymphomaniac. Aparand in scene explicite in acest film, actorul a purtat o punga de hartie pe cap la lansarea acestuia pe durata festivalului de film de la Berlin.

Cat despre viata sa amoroasa, Shia LaBeouf se poate lauda cu multe cuceriri din lumea mondena, printre care se disting China Brezner (cunoscuta pe platourile de film al Celui mai tare joc), Carey Mulligan (cu care s-a vazut mai bine de un an si pe care a cunoscut-o tot la filmari) si pe care a descris-o ulterior ca o persoana minunata si o actrita grozava, Isabel Lucas si Megan Fox (alaturi de care a aparut in filmele Transformers). Momentan, ziarele de scandal sustin ca acesta e logodit cu Mia Goth, o actrita de 23 de ani, cunoscuta pe platourile de la Nymphomaniac in vara lui 2012, cand aceasta avea 19 ani. In 2015 cei doi au fost filmati certandu-se, ulterior actorul vorbind cu un prieten despre ce i-ar face daca s-ar supara foarte tare.

Cat de simpatic ar parea pe marele si micul ecran, actorul a avut numeroase accese de furie din 2005 incoace, si-a amenintat un vecin cu cutitul, s-a incaierat, a condus beat fiind implicat intr-un accident, si a asaltat cativa politisti facand afirmatii homofobe.

Avand un palmares destul de mare de filme, te-ai astepta ca acesta sa aiba macar vreo cateva premii importante, daca nu Oscaruri sau Globuri de Aur, cel putin niste premii la Cannes sau Berlin. LaBeouf a castigat insa premiul Teen Choice Award pentru rolul din thrillerul Disturbia si un Bafta ca tanara speranta a cinematografiei.

In ceea ce priveste proiectele sale curente, Shia LaBeouf a terminat recent filmarile la productia inspirata din fapte reale Borg vs. McEnroe in care joaca alaturi de Stellan Skarsgård.