Mama Chewbacca face o avere, apoi vrea 20$ pe autograf

mama Chewbacca
Mark Zuckerberg/Facebook

Candace Payne este ultima senzatie a internetului, facuta celebra dupa ce a aparut un video cu ea pe YouTube purtand o masca cu personajul din seria Star Wars. Ea a fost numita de internauti Mama Chewbacca.

In scurtul videoclip, femeia poate fi vazuta punandu-si masca pe fata – masca scoate niste sunete ciudate atunci cand doamna isi misca capul – ulterior incepe sa rada de sunetele scoase de masca. Nici nu stii ce e mai amuzant sunetele scoase de masca sau rasul acesteia.

Mai apoi, Mark Zuckerberg i-a facut si mai mult publicitate, invitand-o la sediul Facebook. Acolo, Candace s-a plimbat cu bicicleta si s-a distrat alaturi de un Chewbacca.

Lumea a fost surprinsa placut de autenticitatea ei, multi spunand ca mai degraba ar prefera sa o vada pe ea la TV si pe net in loc de ‘clanul’ Kardashian.

Apoi brandurile au luat-o cu avant. Mama Chewbacca a fost ‘recompensata’ cu contracte cu Kohl, calatorii la Disneyland, New York si in California, copiilor ei si familiei sale fiindu-i asigurate taxele la o facultate crestina. In plus, vanzarile la celebra masca Chewbacca au depasit orice asteptari. Se speculeaza ca femeia a facut mai bine de 400.000$ din publicitate. Desi toate astea par cam mult doar pentru un video pe YouTube (potrivit lui Zuckerberg, video-ul, postat initial pe Facebook, a devenit cel mai popular, ajungand sa aiba 141 de milioane de vizualizari).

Ultima gaselnita a lui Candace este participarea de zilele trecute la Dallas Fan Expo unde a avut un spatiu langa cel al lui Jack Gleeson din Game of Thrones (unde are rolul lui Joffrey). Desi in cadrul acestui festival apareau pana mai deunazi actori din seriile inspirate din benzile desenate americane si japoneze, sau mici vedete costumate de pe YouTube, Mama Chewbacca a decis sa profite de publicitate si sa devina si mai celebra.

Singura problema ar fi ca a inceput sa ceara cate 20 de dolari pe autograf. Avand in vedere ca biletele de intrare costau deja intre 25 (prima zi, 50 a doua, si 40 a treia) si 90 de dolari (pentru toate cele 3 zile), pare cam ciudat sa mai trebuiasca sa platesti inca 20 pentru un autograf, mai ales daca ne gandim ca nume cu mai multa vechime (actorii din The Vampire Diaries, Supernatural, sau Arrow ) ofereau autograf si poze gratuit. Astfel, nu e de mirare, ca sustinatorii ei au inceput sa o huleasca dupa aceasta practica. Mai apoi, Candace a spus ca va dona o parte din bani bisericii sale locale.

Astept aparitiile la emisiunile Late Show, Late Late, Show, Ellen si Saturday Night Live. De asemenea, cum multe vedete ar vrea mai putine poze cu ele si paparazzi pe urma lor, nu mica mi-ar fi mirarea ca peste vreo cateva luni sa fie prinsa in offside fie alaturi de familie fie pentru o ‘eroare’ personala, pentru ca, nu-i asa, presa le afla pe toate.