Muhammad Ali in 10 citate memorabile

Muhammad Ali
Muhammad Ali/Facebook

Muhammad Ali (74) s-a stins din viata sambata dimineata dupa o lupta de peste 30 de ani cu boala Parkinson. Acesta a fost cunoscut pentru palmaresul obtinut in box, pentru activismul civic, si pentru lupta sa pentru egalitatea de sanse. Mai jos puteti vedea cateva dintre vorbele de duh pentru care va fi amintit acesta.

(1)

Prietenia este cel mai dificil cuvant din lume. Nu inveti asta la scoala. Dar daca nu ai invatat semnificatia prieteniei, nu ai invatat nimic.

(2)

Imposibilul este un cuvant mare aruncat de oamenii mici carora li se pare mai usor sa traiasca intr-o lume banala
descat sa incerce sa o schimbe. Imposibilul este o opinie. Imposibilul este un pariu. Imposbilul este temporar. Nmic nu e imposibil.

(3)

Campionii nu sunt formati in sala. Ei sunt creati din ceva din adancul lor – o dorinta, un vis, o viziune. Trebuie sa se priceapa si sa vrea. Iar dorinta trebuie sa fie mai puternica decat abilitatile.

(4)

Nu pierzi nimic atunci cand lupti pentru o cauza…pentru mine ratatii sunt cei carora nu le pasa de nimic altceva decat ei insisi.

(5)

Daca se poate face penicilina din paine mucegaita, atunci si tu poti ajunge ceva in viata.

(6)

Cel care vede lumea la 50 de ani la fel ca la 20 atunci si-a pierdut 30 de ani din viata.

(7)

Cel care nu are imaginatie si-a pierdut aripile.

(8)

Nimeni nu se naste in varf. Trebuie sa muncesti pentru a te ridica. Unii munti sunt mai inalti decat altii, alte drumuri mai accidentate decat altele. Vei intalni greutati si piedici, dar nu trebuie sa le lasi sa te opreasca. Chair si cel mai accidentat drum nu trebuie sa te opreasca din drumul tau. Pentru a ajunge in varf, trebuie sa depasesti fiecare bolovan.

(9)

Batalia e castigata sau pierduta departe de martori, in spatele scenei, in sala de sport, cu mult inainte de a infrunta luminile.

(10)

Viata e un pariu. Vei fi ranit, oamenii vor muri in accidente aviatice, isi vor pierde mainile sau picioarele in accidente de masina, oamenii mor in fiecare zi. La fel si cu luptatorii: unii mor, altii sunt raniti, unii isi continua drumul. Tot ceea ce trebuie sa faci e sa te convingi ca nu ti se va intampla tie.