Alicia Keys primita fara entuziasm la finala Champions League

Alicia Keys
Alicia Keys/Facebook

Cu peste 33 de milioane de ‘prieteni’ pe Facebook, Alicia Keys a avut parte de o primire rece la finala meciului de fotbal Real Madrid – Atlético Madrid, ultimul meci din acest sezon al UEFA Champions League. Avand in vedere ca multi dintre cei peste 80.000 de spectatori au venit din Spania pentru meciul anului si nu pentru un concert, reactia multora a fost de inteles atunci cand, inainte de meci a fost anuntata Alicia Keys, care a cantat trei piese (Girl on Fire, Empire State of Mind si noua sa piesa In Common) si a avut vreo cateva zeci de dansatori.

Tensiunea era maxima, iar cum mai bine de 80% dintre spectatori nici macar nu o cunosteau pe cantareata (conform ziarelor italiene), lipsa de entuziam este explicata. Oamenii, neavand ce face decat sa astepte, au inceput sa-si faca selfie-uri si sa o ignore pe Alicia Keys. Nici macar atunci cand artista a strigat Milano (finala a avut loc in Milano, Italia) sau Madrid, lumea nu a aratat mai multa viata. Probabil ca oamenii voiam ca mini-concertul sa se termine si sa inceapa ‘adevaratul’ entertainment. Nici macar dupa concert, suporterii din tribune nu si-au manifestat bucuria care ar ‘trebui’ asociata vederii unui star de calibru international in fata lor. Colac peste pupaza, pana si Alica Keys a fost suprinsa si de ce nu? dezamagita de reactia publicului insa reactia sa de pe Facebook a fost una mai mult vesela:

 The crowd was ?? ? ? tonight at the #UCLFinal!! Grazie, Milano!! Alla prossima!

Alicia Keys
UEFA Champions League/Facebook

Desi astfel de concerte sunt ceva obisnuit in SUA, mai ales in cadrul meciurilor Super Bowl si derby-urilor din baschet (cand staruri ca Britney Spears, Justin Timberlake, Beyonce, Rihanna, Demi Lovato, Lady Gaga, Katy Perry sau Coldplay canta atat imnul national cat si cateva dintre piesele lor cele mai celebre). In acele momente lumea este simtitor mai entuziasmata, concertele sunt anuntata cu mult timp inainte (spre deosebire de situatia de sambata seara cand concertul Aliciei Keys a venit ca o supriza ) iar oamenilor le ‘iese’ ceva din moment ce la pretul unui bilet (cei drept mai scump decat cel din sezon) primesc atat o finala sportiva cat si un concert.

Cred ca cei de la FIFA au facut o greseala incercand sa americanizeze aceasta finala de Champions League. Probabil ca la anul altfel vor sta lucrurile.