Cum sa te relaxezi in 5 pasi simpli

relaxezi

Fie ca e vorba de job, de serile petrecute in oras, sau de proiectele pe care le luam acasa, fiecare dintre noi are nevoie din cand in cand de putina relaxare. Dar cum te poti relaxa mai ales daca te gandesti ca ai un deadline limitat? Mai jos poti vedea cateva trucuri la care poti apela atunci cand nu ai la dispozitie ore pentru a sta la masaj.

# 1 Bea ceai

Unul dintre cele mai usoare moduri care te ajuta sa te relaxezi este consumul de ceai. Dar nu orice fel de ceai, din moment ce consumul de ceai verde sau negru te tine treaz/a. Dintre ceaiurile cu efecte demostrate in relaxarea fizica si mentala se remarca ceaiul de tei, ceaiul de lavanda, ceaiul de musetel, ceaiul de valeriana, sau ceaiul de fructul pasiunii.

relaxezi
Vee-O/Unsplash

#2 Mediteaza

Petrecerea a cel putin 5 minute in liniste cu gandurile tale este legata, conform oamenilor de stiinta, eliminarea stresului si te va face sa te simti mai bine. Stai nemiscat/a pe un scaun sau fotoliu cu ochii inchisi si focuseaza-ti atentia asupra unui moment in care erai extrem de relaxat/a – o seara de vara la mare cu sunetul pescarusilor sau o plimbare prin padure.

#3 Asculta muzica

In timp ce muzica rock si up-beat este legata de buna dispozitie si are tendinte motivationale, muzica mai lenta te relaxeaza. Incearca sa asculti muzica instrumentala – pian sau harpa, muzica imbinata cu sunetele naturii sau arii celebre ca Debussy cu Claire de Lune sau Fur Elise a lui Beethoven. O lista cu muzica numai buna pentru relaxare o puteti gasi aici.

relaxezi

#4 Uita-te la filme

Filmele cu linie narativa simplista pozitiva sunt perfecte pentru a te ajuta sa te relaxezi. Uita-te la Singin’ in the Rain, considerat de unii Xanax pentru creier, sau la filmele de animatie mai noi sau mai vechi.

#5 Plimba-te in natura

Fie ca e vorba de o plimbare prin parc sau o escapada in satele patriei, imbratisarea legaturii cu natura nu poate decat sa aiba efecte pozitive asupra noastra. Indrazneste sa te plimbi in picioarele goale prin iarba dimineata, dupa roua.