Home Movies & Music Recapitulare Game of Thrones primele trei episoade

Recapitulare Game of Thrones primele trei episoade

Game of Thrones primele trei episoade

Este timpul pentru o recapitulare Game of Thrones primele trei episoade si cine nu le-a vazut sa se abtina, pentru ca urmeaza spoilers.

Sint foarte entuziasmata pentru ca lucrurile in sezonul sase se succed cu o rapiditate care este pe placul meu. Nu mai dureaza un sezon pentru o concluzie majora si cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca linia acestui serial nu mai urmareste indeaproape cartile.

The Tower of Joy :

Un moment foarte asteptat de catre fanii cartilor. In sezonul unu, Ned ii promite lui Jon ca ii va spune adevarul despre mama lui, va reamintiti? Inca nu avem raspunsul, dar Bran pare ca o sa ni-l dea.

Tot ce putem spera este ca Bran sa continue cu viziunile lui despre ceea ce s-a intamplat in Tower of Joy, ca sa putem sti care au fost ultimele momente din viata Lyannei. Finalul acestor viziuni este cheia mostenirii genetice a lui Jon Snow. Este Lyanna Stark mama lui Jon Snow? Si atunci cine este tatal lui Jon?

Mai aflam ca Bran nu are de fapt puterea de a schimba trecutul “The past is already written, the ink is already dry” , spune Raven, si ca Ned in tinerete nu avea caracterul onorabil pe care il stiam noi (il injunghie pe oponent pe la spate).

Arya devine No One. Arya isi recapata vederea si in sfarsit nu mai ia bataia de care ne saturasem. Arya este completa si e timpul sa se duca la Westeros si sa bifeze lista ajutata fiind acum de skill-urile ei Ninja 🙂

Ramsay Bolton psihopatul de serviciu. Scenaristii au inceput sa dea drumul la robinetul cu umor. M-a amuzat dialogul dintre Bolton si capetenia casei Umber dar ma infioara cadoul pe care acesta il face lui Bolton : Rickon Stark. Nici nu vreau sa ma gandesc ce planuri are Bolton cu el. Fanii insa au versiunea lor: Umber de fapt a planuit cu Rickon Stark ca acest dar sa fie otravit, si sa-l pacaleasca pe Bolton, ca mai apoi Stark sa preia tronul. Si mai spun ei ca, capul taiat al lupului ar fi prea mic ca sa fie cu adevarat de lup. Adica, o inscenare. Vom vedea.

Restul, este zgomot. Povesti de alcov, politica Lannisterilor si Daenerys care asteapta sa fie salvata din casa de pensionare a vaduvelor Khaleesi, de catre cine? Poate de Drogon, dragonul simpatic care vine la momentul potrivit si isi salveaza mamica.

In final, am avut trei epidsoade superbe si momentul culminant inca nu a avenit: marea batalie, care este potrivit celor de la HBO, cea mai mare scena de lupta din istoria TV. Am mai scris aici despre acest lucru.