Cum sa fii (mai) productiv

productiv

Cu totii am vrea sa avem mai multe ore intr-o zi sau sau cum asta nu prea se poate (oamenii de stiinta au izolat intr-un experiment cativa voluntari si i-au expus la o zi de 27 de ore, dupa 10 zile observandu-se semne distincte de somnolenta si o reducere semnificativa a atentiei), macar sa bifam cat mai multe taskuri in 24 de ore. Acestea fiind spuse, ce ai putea face pentru a fi mai productiv?

Trezeste-te mai devreme!

Atunci cand ne trezim cu circa 15 minute mai devreme, putem sa nu mai facem totul pe fuga: micul dejun, citirea email-urilor/stirilor sau o conversatie cu cei dragi. Iar daca decizi sa te trezesti chiar mai devreme (scriitorii de succes si marii antreprenori aleg sa se trezeasca intre 5 si 6) ai mai multe sanse sa faci mai multe lucruri intr-o zi, sa fii mai productiv.

Mananca sanatos

Totul incepe cu un mic dejun bogat in vitamine, minerale, si proteine. Este demonstrat stiintific ca unele alimente contribuie la cresterea atentiei astfel facandu-te mai productiv intreaga zi nu doar imediat dupa ce te-ai trezit. Printre acestea se afla: broccoli, nuci, afine, avocado, peste, si seminte (nesarate) de floarea-soarelui.

Ia o pauza din cand in cand

Pauzele te ajuta sa te relaxezi, sa uiti pentru cateva minute ceea ce faci pentru ca, atunci cand revii la problema care te bantuie de cateva ore, sa vii cu o solutie creativa. In plus, daca esti prea focusat asupra unui proiect, dupa un timp, te vor paste migrenele, iti vei pierde concentrarea si interesul. Fa o scurta plimbare, vorbeste cu un prieten, sau asculta o melodie preferata.

Foloseste o agenda sau o aplicatie

O agenda sau o aplicatie pentru productivitate (de exemplu Any.do sau Todoist) iti vor fi un prieten drag atunci cand ai de rezolvat o multime de taskuri intr-o zi sau saptamana. Noteaza in fiecare saptamana si luna proiectele mai mari pe care trebuie sa le rezolvi iar apoi imparte-le in taskuri mai mici pe care sa le distribui in fiecare zi.

Fa miscare

Fie dimineata sau dupa-amiaza, jumatate de ora de miscare (alergare, pilates, sau sala) te vor face sa ai mai multa energie, sa fii plin de viata, si potrivit unor studii noi, sa ai mai multe idei creative.
Ce alte obiceiuri ti-au schimbat pulsul zilei?