X

Despre Prince

Despre Prince s-au scris atat de multe lucruri incat am simtit ca trebuie sa iau o pauza. Toata lumea este sau a fost fan Prince, pentru ca asa este mersul firesc al lucrurilor.

Mie doar mi-a placut funk-ul si cine altcineva l-a cantat mai bine decat Prince 🙂

Vreau sa va impartasesc franturi din ceea ce a fost acest artist, lucruri interesante , ciudate si placute.

  1. Numele lui a fost Prince Rogers Nelson, si a renuntat in anul 1990 la numele de scena Prince din cauza unui lung proces cu Warner Bros si pentru a putea iesi de sub contractul cu ei. Nu si-a mai luat nici un nume si a preferat sa scoata albume sub simbolul…..simbol 🙂 In anul 2000 a revenit la numele de Prince.
  2. El a compus de fapt melodia Nothing Compares to You, iar Sinead O’Connor a facut cover dupa acest cantec

Alte cantece celebre scrise de el pentru diversi artisti:

“Manic Monday – The Bangles

When You Were Mine – Cyndi Lauper

How Come You Don’t Call Me Anymore – Alicia Keys

I Feel For You – Chaka Khan

“The Glamourous Life” – Sheila E

Love Song – Madonna

3. A avut legaturi amoroase cu foarte multe femei celebre si frumoase, printre care actrita Kim Basinger, Carmen Electra (careia el i-a dat acest nume de scena), actrita Sherilyn Fenn (Twin Peaks), cantareata Sheena Easton, sau Madonna.

4. Datorita faptului ca a purtat mereu tocuri, era chinuit de o durere insuportabila de sold, pe care o trata cu analgezice puternice.

5. Din 2001, facea parte din organizatia religioasa Martorii lui Iehova. De aceea nu injura, nu bea decat foarte rar un pahar de vin rosu, si nu facea excese de nici un fel.

6. Initial a rugat-o pe Stevie Nicks sa-i scrie versurile pentru Purple Rain, dar aceasta a fost atat de coplesita de cantec incat nu a putut duce la capat aceasta sarcina. Astfel ca Prince si-a scris singur versurile si asa s-a nascut Purple Rain.

7. Chiar daca avea 1.57m Prince era un jucator de baschet foarte bun. Serios 🙂

8. In 27 iulie 1984, Prince a avut in box office un film, un single si albumul. Adica filmul Purple Rain si melodia When the Doves Cry. Dominare totala 🙂

9. A fost casatorit de doua ori, si prima lui nevasta a pierdut doua sarcini. In momentul mortii nu era casatorit si nu a avut copii. Cantecul The Most Beautiful Girl In The World a fost scris pentru prima lui sotie, care a marturisit intr-un interviu ca artistul avea un simt al umorului extrem de dezvoltat si era o persoana extrem de blanda.

10. Un volum imens de cantece, videoclipuri si documentare produse de Prince sint intr-un seif personal si nu au fost date publicitatii. A fost un workoholic si un artist prolific, dar foarte ciudat in privinta produsului finit pe care vroia sa-l arate publicului. Mostenitoare averii lui, inclusiv ale acestor comori din seif, este sora lui.

11. Prince canta la cel putin 27 de instrumente muzicale. Potrivit notelor facute pentru albumul For You , artistul a facut aranjamentul muzical pentru toate cele 27 de instrumente necesare pentru inregistrarea acestui album.

12. Ca sa-l cunoasteti un pic pe Prince, va rog sa aveti rabdarea de a urmari filmuletul de mai jos, in care regizorul Kevin Smith povesteste cu umor, despre saptamana petrecuta impreuna cu Prince. Cei doi au lucrat la un proiect care nu a vazut insa lumina zilei.

Kevin Smith a scris si regizat filmele Jay and Silent Bob, Dogma, Cop Out, Mallrats etc

 

Si inchei nu cu ceea ce a spus Bono despre Prince, sau alti mari artisti ci cu un citat pe care l-am vazut scris de un simpla persoana pe un site, in sectiunea de comentarii. Nu stiu daca fraza este copiata de undeva dar spune exact ce trebuie, referitor la disparitia lui Prince si David Bowie :

“Cool Aliens are leaving the Earth”

bnana:
Related Post