Lucruri pe care ar trebui sa le faci pana in 30 de ani

Am avut o lista de dorinte facuta la 18 ani, cu lucruri pe care ar trebui sa le faci pana in 30 de ani.

Nu mai tin minte ce am bifatĀ din ea, pentru ca am pierdut-o pe cand eram studenta, dar mi-ar face placere sa o iau de la capat šŸ™‚ Asa ca fac o lista pentru cei care nu vor folosi hartie si pix. Fara scuzele in care “pisica mi-a mancat lista”.

Daca nu ati vazut filmul The Bucket List, sa o faceti. Jack Nicholson chiarĀ bifeazaĀ toata lista de dorinte in acest film, dar lista mea nu-si propune idealuri de nerealizat:

  1. Faceti un singur lucru care de obicei nu se incadreaza in zona voastra de confort

Bungee jumping, sa va dati in carusel, mersul pe motocicleta sau mersul pe scarile rulante daca ai rau de inaltime (eu). Daca, dupa ce ati facut acel lucru tot nu va place, macar ati incercat.

2. Sa va faceti o lista cu 5 carti pe care ati vrea sa le cititi si sa o faceti

De cate ori nu am auzit ” am cartea dar nu am avut timp sa o citesc” ? Cititul este ca mersul pe bicicleta, te indragostesti instant la o revedere.

Luati-o usor, cu filmele care v-au placut si care in mod cert sint realizateĀ dupa o carte. Pe care trebuie sa o cititi. De exemplu filmulĀ TrainspottingĀ cu cartea de aici. Sau filmul romanesc Balanta cu extraordinara carte scrisa de Ion Baiesu de aici.

3. Stati macar odata de bunavoie intr-o ploaie de vara

Goliti-va capul de gandurile cotidiene si stati pentru 5 minute intr-o ploaie de vara. Un prieten apropiat spuneĀ ca din cand in cand este bine sa stai dezbracat ” pentru a te bate vantul printre blocuri”. Nu asa, minimul de tricou si pantaloni este necesar šŸ™‚

4. Sa devii foarte bun “la ceva”

Devino expert in ceva. Sa fii cunoscut ca omul care “se pricepe la”. Este bine sa ai confortul intr-o conversatie, pe un topic pe care te simti stapan.Ā Sau sa deprinzi foarte bine o activitate de hobby.

Amicul meu si-a propus sa devina foarte bun la ping pong in 3 luni de zile, lucru luat in deradere de catre mai experimentatii colegi. Acum nu mai rade nimeni cand apare la masa de joc šŸ™‚

5. Fa o lista cuĀ 10 restaurante bune si viziteaza-le pe toate

Nu este greu si va va fi foarte usor sa recomandati amicilor unde puteti manca. Sau va planificati intalnirile romantice mult mai usor.

6. Cumpara-ti un accesoriu vestimentar pe care de obicei nu l-ai purta

Esti barbat si nu vrei sa poti pantaloni slim fit, cumpara o pereche dar sa fie moi si vei fi suprins de reactiile obtinute.

Esti femeie si nu concepi sa porti o rochie in stilul anilor 90. Poart-o si vezi ce reactii obtii:

7.Ā Fa o fapta buna pentru cineva pe care nu-l cunosti foarte bine

Uita-te la filmul Pay It Forward si vei intelege despre ce vorbesc. Faptele bune se intorc ca un bumerang, de la persoanele laĀ care nu te astepti. Intra in acest cerc “vicios”. Atentie, faptele bune se fac greu, cu efort. Nu fi lenes šŸ™‚

8. Odata pe luna iesi cu prietenii

Fara exceptii. Cel mai probabil si in acelasi loc. Faceti-va o rutina din aceasta iesire lunara. Porneste tu aceasta traditie, fa un grup de facebook sau o lista de emails.

9.Ā Du-te la sef si cere o marire

Cel mai greu este sa-ti evaluezi munca. Uita-te in fata oglinzii si exerseaza un discurs šŸ™‚ Fa-ti curaj si cere o marire.

10. Sa viziteziĀ cel putin 5Ā locuri din Romania, pe care de obicei nu le-ai vizita

Ai auzit de Sapanta? Nu trebuie doar sa auzi, trebuie sa o vezi. Este o localitate din Maramures. Stiu, este greu sa planifici o excursie care iese din tipare. Nu este obisnuita vacanta la mare si soare, dar va merita.

11. Ia in considerare cel putin 10 recomandari pe care ti le fac amicii

Intotdeauna esti reticent la recomandari si la gusturile altora in materie de carti sau filme. Nu o mai face, si fii deschis la sugestii. Serialul pe care crezi ca nu l-ai putea urmari se poate dovedi a fi excelent. Stiti la ce ma refer :

Game of Thrones episodul 2 si 3

12. Du-te macar odata singur/a la cinema

S-ar putea sa-ti fie greu pentru inceput, dar este cel mai bun mod de a vedea un film pe care il iubesti.

Lista de mai sus este bazata pe impresii personale, dar ne bucuram daca macar un singur punct din ea se va regasi si in lista voastra. Cat va ia sa scrieti lista voastra? Mai putin decat v-a luat sa cititi acest post šŸ™‚