Trailerul Jason Bourne – seamana cu un sequel Mission Impossible

Trailerul Jason Bourne

Trailerul Jason Bourne ma ingrijoreaza pentru ca seamana foarte mult cu un sequel Mission Impossible.

Si de fapt, problema mea este ca am pierdut sirul filmelor Jason Bourne. Ce, cum, unde si cand sint intrebari la care nu mai stiu sa raspund in cazul acestei francize, care pentru mine si-a pierdut sensul.

O scurta recapitulare pentru uitucii ca mine :

The Bourne Identity care a fost primul film din serie, in anul 2002

The Bourne Supremacy – 2004

The Bourne Ultimatum – 2007

Jason Bourne – 2016

Scenariul : Jason Bourne, isi reaminteste cine este cu adevarat si incearca sa-si reconstruiasca trecutul.

Paul Greengrass, regizorul a doua dintre filmele din serie, Suprematia lui Bourne si Ultimatumul lui Bourne, se intoarce in fruntea echipei din spatele camerelor de filmat, pentru a regiza acest nou capitol din viata spionului Bourne.

Barbatii sint foarte incantati de acest film nou, sint convinsa. Este vorba de Jason Bourne! Un agent cu un comportament mai aproape de realitate decat agentul jucat de Tom Cruise in franciza Mission Impossible.

Problema este ca, mie mi se pare ca acest film inclina acum mai mult spre un film gen Misiune imposibila, decat cu ceea ce insemna in trecut franciza Bourne. SI ma refer strict la secventa de urmarire cu masini.

Ce ma deranjeaza in trailer, in afara de secventa cu urmarirea masinilor :

  • ce a facut Jason de la ultimul film? Oriunde il vad traieste singur si ascuns. Tipul este mereu pus pe fuga, mereu stresat si ingrijorat. Nu vrea si el copii si familie?
  • Julia Stiles este din nou femeia care-l ajuta pe Jason cu extrasul datelor. Dar imi aduc aminte ca aceasta isi dorea sa scape de acest job si ca a fost oarecum fortata sa-l ajute in precedentele Bourne. Daca o avem in fiecare film ca mana dreapta a lui Jason, sa faca echipa ca sa-i recunoastem fetei meritele. ‘Jason Bourne and his sidekick’ sa fie titlul filmului
  • Bourne va fura din nou date de la CIA. De aceasta data sper ca le va lua pe toate odata. Este chinuitor sa vad ca de fiecare data cand isi reaminteste ceva, trebuie sa fure cate o bucatica mica si sa se reintoarca pentru restul.

Ma voi uita la Jason Bourne? Normal! Este Jason Bourne..cum sa nu ma uit 🙂

Filmul va avea premiera in 29 iulie.