Optiunea de a primi bani pentru posturi pe Facebook

bani pentru posturi pe Facebook

The Verge lanseaza stirea potrivit careia in viitor poate exista optiunea a primi bani pentru posturi pe Facebook.

A circulat un sondaj privat pe Facebook, in care utilizatorii au fost rugati sa se exprime in legatura cu mai multe modalitati de a fi platiti pentru prezenta lor activa pe site:

Optiunile pe care ia Facebook-ul in considerare in acest moment sint:

  • tip jar (borcanul in care lasi bacsis) – fanii iti pot da bani pentru posturile pe care le faci
  • branded content : castigi bani cand postezi cu un brand name (marca de produs) cu care ai contract
  • sponsor marketplace : sponsorizare in bani de la agentiile de publicitate
  • donate option : fanii pot dona bani pentru o cauza pe care o alegi tu
  • call to action button : un buton care sa spune de exemplu ” cumpara bilete” sau ” inregistreaza-te pentru a afla mai multe detalii” . Probabil ca se va folosi pentru evenimente (concerte ,teatru etc).
  • revenue sharing : primesti o parte din banii pe care ii genereaza ads-urile (reclamele) din postul tau

Nu pot sa nu remarc viteza cu care Facebook-ul se adapteaza si face schimbarile potrivite pentru a deveni unul dintre cei mai mari jucatori din piata.

Va amintiti cand am scris intr-un post din luna octombrie ca este posibil ca Facebook sa implementeze mai multe optiuni la butonul de like? Cat de repede s-a concretizat intentia? In mai putin de 3 luni.

Intentiile de mai sus probabil ca se vor concretiza pentru inceput in maxim 2-3 optiuni, dar si asa, este o schimbare majora si foarte interesanta din partea Facebook.

Adio share-uri in care iti arati compasiunea pentru o cauza nobila numai prin like-uri sau comments. Daca vrei, poti. Vei putea sa contribui cu adevarat: vei putea sa donezi bani pentru cauza respectiva.

Apoin mai exista fenomenul prin care persoane particulare isi reflecta viata si activitatea zilnica pe Facebook, prin posturi si prin mii si mii de followeri. Pentru acestia timpul pierdut dar si pasiunea vor putea fi resplatite.

Ce cred eu?

  • daca se va implementa optiunea de donare bani de la fani, va fi mult mai greu de obtinut un like
  • se vor inmulti cauzele nobile prezente pe Facebook, dar o sa scada propagarea lor fara discernamant de catre useri. Vrei sa faci ceva pentru cauza? Intai doneaza si dupa aceea faci share
  • este incurajata reclama directa pe facebook in detrimentul celei din alte media. De ce sa faci reclama la un produs pe TV cand pe Facebook poti primi bani din acest lucru si ai o audienta destul de mare?

Ramine de vazut daca aceasta miscare extrem de indrazneata, va fi aplicata de Facebook.

Stay tuned 🙂