Transforma-ti hobby-ul in cariera

cariera

Fa ceea ce iubesti, iubeste ceea ce faci este un cliseu pe care il aruncam pe geam atunci cand viata ne ia cu asalt. Astfel, nu mai surprinde pe nimeni sa aflam ca circa 70% dintre angajati isi urasc jobul.

Obtinem joburi pe care la uram si ne convingem ca este doar pe termen scurt. Nici nu ne dam seama cand trece timpul, devenim OK cu ceea ce facem, blocati pe un job nepotrivit sau lucrand pentru persoanele nepotrivite.

Ceea ce multi nu realizeaza este ca se pot bucura de ceea ce fac. In fapt, isi pot transforma pasiunile in cariere.

O astfel de tranzitie necesita o abordare inteligenta si metodica pentru a-ti transforma pasiunea in cariera.

 

#1 Descopera-ti pasiunile/hobbyurile care te fac fericit

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci e sa iti dai seama care sunt lucrurile de care esti pasionat. Ai vreun hobby pe care il adori? Iti place sa desenezi? Sau sa canti? Sau sa practici vreun sport? Sau esti genul de persoana pasionata de noile gadgeturi?

#2 Imbunatateste-ti abilitatile

Odata ce ti-ai dat seama care este hobbyul tau preferat, e timpul sa iti imbunatatesti abilitatile. Pentru ca altii sa fie dispusi sa plateasca pentru serviciile tale, trebuie sa te pricepi la ceva. S pentru a transforma un hobby in cariera, ar trebui sa fii considerat un profesionist.

#3 Fii la curent cu cererea si competitia

Apoi, va trebui sa afli cati oameni sunt interesati de acelasi hobby ca si tine. Acest lucru este foarte important, in special daca vrei sa investesti intr-o afacere. De asemenea, o idee buna ar fi sa iei in considerare competitia. Din moment ce vrei sa-ti transformi hobby-ul in cariera, fii atent la firmele si la persoanele care ofera aceleasi servicii ca tine.

#4 Creaza-ti un plan pentru a introduce produsul sau serviciul tau

Cum iti vei introduce produsele sau serviciile? Unul dintre motivele pentru care multe afaceri esueaza este lipsa unui plan. Daca incepi cu pasi mic, inca iti poti pastra vechiul job. Poti avea siguranta unui job si sa iti construiesti treptat visurile.

Mai apoi, va trebui sa te gandesti cum sa promovezi produsele sau serviciile pe care le oferi. De la crearea unui website la conturi active pe social media , acestea sunt doar cateva dintre cele mai intalnite lucruri pe care trebuie sa le ai daca vrei sa introduci un nou produs sau serviciu pe piata.

#5 Fii deschis la sugestii si invata din greseli

Este perfect normal sa faci greseli la inceput. E important, totusi, sa inveti din ele si sa fii deschis la nou. Astfel, vei putea sa iti imbunatatesti sansele de a-ti transforma cu succes pasiunea in cariera.

Aceste sugestii vor functiona doar daca esti implicat pe termen lung. Rezultatele variaza in fuenctie de situatie, cerere si alti factori care i-ai prevazut sau nu.

Sigur, poti esua. Dar, ar trebui sa lasi acest gand sa te opreasca sa incerci? Sigur ca nu. Tine minte ca cel mai rau lucru pe care il poti face e sa fii nefericit la locul de munca. Poti face asta pentru zeci de ani? Daca nu, iesi din rand si fa primul pas pentru a-ti transforma hobby-ul in jobul de vis.