Google lucreaza la o aplicatie IOS

IOS
Simon/Pixabay

Google lucreaza la o aplicatie pentru keyboard-ul telefoanelor cu sistemul de operare IOS.

Compania testeaza aplicatia de cateva luni si spera ca va duce la cresterea traficului motorului de cautare pe iPhone.

Aparent, aplicatia foloseste o tastare bazata pe gesturi asemenatoare cu cea pentru Android, potrivit site-ului The Verge. Aplicatia ar trebui sa faca tastarea mai rapida si, ca beneficiu pentru Google, creste utilizarea aplicatiei Chrome.

Avand in vedere ca puterea de cautare web si a imaginilor oferite de companie, scopul final pare a fi sa ii ofere utilizatorului  ocazia de a realiza cautari rapid, in timp ce foloseste alte aplicatii. Potrivit raportului oferit de cei de la The Verge cautam mult mai putin pe smartphone comparativ cu ceea ce cautam pe varianta desktop.

Tastatura Google va include o serie de caracteristici care vrea sa o distinga de concurenta oferita de tastatura IOS. Asemanatoare cu tastatura oferita pentru Android, cea oferita pentru iPhone ofera tastare simpla prin gesturi naturale, putand sa glisezi degetele de la o litera la alta, si oferind, de asemenea, autocompletare, caracteristica prezenta in in varianta desktop. In plus, se pare, ca vom avea parte de butoane separate pentru imagini simple dar si pentru GIF, ambele sustinute de abilitatea celebra de cautare oferita de gigant. Tastatura va fi diferita si vizual fata de modelul standard pentru Android, care incorporeaza si cautare prin voce dar care nu include cautare pe baza de imagini.

IOS

Nu se stie inca data la care aceasta aplicatie va fi lansata si nici numele ei, Google neoferind prea multe detalii in acest sens.

Insa, indiferent cand va fi lansata, Google nu este prima companie care s-a gandit sa faciliteze gasirea de continut oriunde ai fi. Alte aplicatii, Slash fiind doar un exemplu, folosesc aplicatii de tip keyboard pentru a usura multitasking-ul.

In plus, se vehiculeaza ca Google lucreaza si la o aplicatie de mesagerie care va scoate in evidenta mai repede personale relevante pentru noi. Nu prea stiu cat succes va avea, avand in vedere ca ii are drept concurenti pe Facebook Messenger cu 800 de milioane de utilizatori lunar dar si cu Whatsapp care are mai bine de 900 de milioane de utilizatori activi.