Un nou update pentru Instagram

Instagram

Instagram a evoluat mult de cand era doar o aplicatie pentru smartphone. Desi nu putem accesa toate functiile de editare si sharing in varinta pentru PC, putem face mult mai mult acum fata de acum cativa ani. Cea mai noua gaselnita este introducerea notificarilor in varianta desktop.

Lansata acum cateva ore, populara aplicatie proprietate a Facebook ofera posibilitatea de a vedea notificari printr-un meniu drop-down localizat in partea dreapta sus in apropierea butonului rezervat profilului personal, potrivit Engadget. Iconita este identica cu cea care apare in partea dreapta jos in aplicatia pentru mobil(o inima in interiorul unui comentariu) si ofera update-uri similare.

Accesand noul buton, vei putea vedea persoanele care au dat like, noile persoane care iti urmaresc profilul, si noile comentarii primite, toate oferite intr-o forma minimalista si intr-un format prietenos pentru desktop, astfel puntand sa fii la curent cu ultimele noutati indiferent de modul in care accesezi aplicatia.

In timp ce in aplicatia pentru mobil poti diferentia intre activitatea pe profilul tau si reactiile la ceea ce postezi tu pe alte pagini, aceasta optiune lipseste din varianta pentru desktop.

Instagram

Bineinteles ca principala functie a Instagram-ului( upload-are, editare, distribuirea si repostarea imaginilor) ramane rezervata doar smartphone-urilor, dar cine stie ce rezerva viitorul? In cel mai rau caz, aceasta schimbare doar va aduce mai multi utilizatori, idee care nu cred ca ii supara foarte tare pe dezvoltatori.

Aceasta nu este prima schimbare majora adusa Instagram-ului. Saptamana trecuta s-a anuntat cu mare tam-tam schimbarea algoritmilor de sortare a imaginilor, iar anterior i s-a oferit aplicatiei posibilitatea de a administra mai multe conturi, caracteristica extrem de utila mai ales celor care lucreaza in social media sau vedetelor care au un cont public si unul privat.

Avand in vedere schimbarile aduse de Facebook in trecut aplicatiilor sale, nu prea surprinde aceasta miscare de a aduce mai multe optiuni pe desktop. Anul trecut, Whatsapp a capatat o adresa pe www iar aplicatia populara de messenger a Facebook a capatat si ea un nou website: messenger.com.