Microsoft SQL plus Linux = love

Microsoft SQL plus Linux

Microsoft SQL plus Linux = love 🙂

Si daca nu sinteti convinsi ca traim vremuri interesante, va invit sa va reamintiti ce declara Steve Ballmer (ex CEO Microsoft) in 2001 : “Linux is a cancer that attaches itself in an intellectual property sense to everything it touches”.

Si acum la vremuri noi, decizii diferite, Microsoft SQL Server va rula pe Linux si in acest moment exista colaborari de lucru si cu alte distributii de Linux gen RedHat sau Ubuntu, pentru a fi siguri ca noul produs va fi compatibil cu orice platforma Linux. Anuntul a fost facut pe blogul Microsoft.

SQL Server pentru Linux va fi lansat cel mai probabil la jumatatea anului 2017 dar este deja disponibil in varianta beta pentru companiile care vor sa-l testeze.

Noul CEO Microsoft Satya Nadella declara in New York Times “It’s a market expansion opportunity. Data is the core asset now. Our most strategic asset is not the server operating system” care in traducere libera inseamna ca Microsoft doreste sa-si faca simtita prezenta si pe piata bazelor de date de pe serverele din sfera open source.

Este o miscare ballsy din partea noului CEO, a doua dupa lansarea produselor hardware Microsoft care a facut valva in octombrie 2015 si care dovedeste faptul ca Microsoft este la inceputul implementarii unei strategii de amploare.

In acest moment Oracle (43%) este lider al pietei de management date (baze de date), urmat de Microsoft (21.4%), IBM si SAP.

Sa inceapa pariurile: in cati ani Microsoft va depasi Oracle? Si care va fi urmatoarea mutare logica a Microsoft in piata IT