Kiddle: Google pentru copii

kiddle

Lansat sub umbrela Google in urma cu aproximativ 2 ani, Kiddle este un motor de cautare jucaus, plin de culoare si buna-dispozitie, ar spune unii.

La prima vedere, site-ul pare potrivit pentru micuti. La o simpla cautare dupa ‘monkey’ in sectiunea News, de exemplu, ofera rezultate linkuri spre site-uri child-friendly ca tweetribune timeforkids, science kids si pbskids.

kiddle

Porblema jurnalistilor a aparut zilele trecute cand s-a descoperit, accidental sau nu, ca acest motoras de cautare nu returneaza rezultate pentru termeni referitori la sexualitate, gen si alte subiecte, mai putin vesele, ale societatii.

Cu toate aceste, stirea in care un crainic radio care a omorat un iepuras apare printre rezultatele Kiddle.

Uitandu-ma pe site si testand cu exemple teoria celor de la TheNextWeb, am vazut ca cei care administreaza site-ul au refacut algoritmii si au permis, la insisitenta presei, gasirea unor rezultate pentru termeni care tin de sexualitatea umana.

kiddle

De asemenea, o cautare dupa fb sau facebook nu returneaza un link catre popularul site ci articole despre influenta jocurilor de pe facebook si alternative ‘mai sanatoase’.

kiddle

Surse: The Independent, TheNextWeb