Uberul si Motocicletele din Thailanda

Uber

Valorand peste 60 mld $ si fiind disponibil in 58 de tari si 300 de orase din toata lumea, Uber  a patruns si pe piata tailandeza, de aceasta data intr-un mod inedit.

Uber a decis ca in loc sa plimbe oamemii in masini ca in oricare parte a lumii, sa apeleze la mototciclete, care sunt cele mai practice in aglomerata metropola(8.5 milioane de locuitori).

Miscarea poate fi vazuta si ca un contra-atac asupra companiei Grab care ofera deja servicii de transport prin serviciu GrabBike.

Uber
Source

Nici macar nu este prima incercare de a apela la motociclete pentru Uber. Compania a mai avut o tentativa, esuata ce-i drept, in urma cu cativa ani in Paris, numita mai apoi de echipa manageriala un ‘experiment’.

Revenind in Bangkok, serviciul Uber pe motocicleta poate fi folosit prin aplicatia dedicata si este disponibil, momentan, doar in 3 cartiere centrale, soferul prezentandu-se prompt si avand o casca pentru pasager.

Despre miscarea Uber in Thailanda vorbeste un reprezentat al companiei: “Motocicletele sunt o parte a culturii comunitare in Thailanda. [serviciul] va crea zeci de mii de oportunitati flexibile de munca pentru tailandezi

Tarifele incep de la 10 Baht, aprox 28 centi americani, la care se adauga 3.5 baht per kilometru si 0.85 Bacht pe minut pe toata durata calatoriei.

Ramane de vazut daca acesta idee va functiona mai bine decat in Paris, dar avand in vedere traficul infernal din capitala tailandeza, cred ca macar le va da ceva emotii celor de la GrabBike.

Sursa: CNN