Scrisoarea Apple este fara precedent: refuza implicarea FBI in securitatea telefoanelor

Scrisoarea Apple

Scrisoarea Apple este fara precedent: este refuzata implicarea FBI in securitatea propriilor telefoane, chiar daca acest lucru a fost cerut printr-un ordin judecatoresc.

Un judecator american a decis ca Apple trebuie sa ajute Biroul Federal de Investigatii (FBI) sa sparga un telefon despre care autoritatile spun ca i-a apartinut lui Syed Rizwan Farook, unul dintre presupusii atacatori care au deschis focul in data de 2 decembrie in San Bernardino, California.

Mai precis FBI vrea ca Apple sa faca un software special pentru iPhone, care sa permita fortarea PIN-ului.

Raspunsul Apple este acum public si cere o dezbatere internationala asupra subiectului:

The United States government has demanded that Apple take an unprecedented step which threatens the security of our customers. We oppose this order, which has implications far beyond the legal case at hand.

This moment calls for public discussion, and we want our customers and people around the country to understand what is at stake.

Gasiti scrisoarea in detaliu aici.

Kudos pentru Apple si Tim Cook care reactioneaza onest si prompt in problema securitatii si invadarea spatiului si informatiilor personale. Nu suspectez Apple de grija acuta pentru ultizatori (GAU) dar este nevoie de curaj sa poti tine piept la All Writs Act, adica guvernului american. Aceasta scrisoare este recunosterea suprematiei brand-ului Apple, care are curajul necesar dat de armata de utilizatori Apple pe care o are in spate, si este un pas important in limitarea absoluta pe care guvernele si-o doresc in domeniul informatiilor.