Review miniseria TV a lui Stephen King : 11.22.63

11.22.63
Franco, all 1960'ed up (Hulu)

Si-a facut debutul primul episod din mini seria TV 11.22.63 bazata pe nuvela lui Stephen King “11/22/63″. Asa cum am mai mentionat in postul de aici, ingredientele pentru succes erau perfecte : nuvela lui Stephen King produsa de catre JJ Abrams si Steven Spielberg cu rolul principal jucat de James Franco.

Titlul 11.22.63 reprezinta data la care a fost asasinat presedintele John F. Kennedy.

Franco este Jake Epping, un profesor de liceu care descopera ca, in dulapul restaurantului detinut de prietenul lui Al, este un portal care te poate teleporta in trecut (specific in aceeasi data din 1960). Al este pe moarte si inainte de a muri, il convinge pe Jake sa preia ceea ce el a facut toata viata : intoarcerea in timp pentru a preveni asasinarea presedintelui Kennedy si evitarea razboiului din Vietnam.

Jake trebuie sa gaseasca o cale de a supravietui in trecut pana in anul 1963 (3 ani), si sa incerce sa afle daca Lee Harvey Oswald (Daniel Webber) este omul care trebuie oprit.

Premisele sint superbe, dar set-up-ul lasa de dorit. Jake se intoarce in timp si actiunile lui par copilaresti. Este exact momentul in care te intrebi de un personaj poate fi atat de nesabuit incat vrea sa deschida usa unui subsol intunecat si vrei sa tipi la el sa nu o faca.

Jake este imprevizibil si impetuos, isi asuma riscuri care iti dau fiori si James Franco nu pare convingator in acest rol. Mai tarziu in aceasta miniserie se va indragosti, probabil ca atunci va fi mai credibil dar pana atunci calatoria in trecut nu este atat de interesanta si actiunea nu te tine legat de ecran.

Intregul scenariu este bazat pe incercarea lui Jake de a preveni asasinarea lui Kennedy. Si cum face el acest lucru? Se chinuie pentru 3 ani sa afle daca Oswald este cel care este responsabil sau nu. Si intreb : de ce nu il omori pe Oswald si vezi daca se schimba istoria? Daca nu este Oswald asasinul, te poti reintoarce in trecut fara consecinte. Pentru ca asa cum se explica in primul episod : trecutul se reseteaza la orice trecere prin portal. Et voila!

Imi pare rau pentru Stephen King, dar adaptarea cartii sale pentru TV de catre Bridget Carpenter este prost realizata.

Merita sa urmaresti cele 8 episoade ? Poate ca da, dar toate odata sumarizate intr-o singura vizionare. Ca sa poti face o calatorie in timp si sa dai skip to the end 🙂