Reclama Budweiser pentru Super Bowl – anti reclama?

Budweiser

Reclama Budweiser pentru Super Bowl m-a lasat fara cuvinte. Protagonista este Helen Mirren, o actrita excelenta cu simtul umorului, si clientul este un producator de bere care impreuna cu Anheuser-Busch vrea sa faca o campanie impotriva sofatului sub influenta consumului de alcool. Ar fi trebuit sa fie o reclama smart si funny. Well think again.

Intreaga reclama este un indemn de a nu conduce sub influenta bauturilor alcoolice, totul spus in cel mai burghez limbaj englezesc:

Mai bine urmaream indemnurile de la televiziunile romanesti :” Fa miscare 30 de minute pe zi” sau ” Nu conduce sub influenta bauturilor alcoolice”.

Pentru ca orice reclama din timpul SuperBowl-ului merita sa fie dezbatuta, am avut reclama de la Budweiser si Anheuser-Busch iar verdictul este no no.

Ce spune Helen Mirren in reclama:

“If you drive drunk, you, simply put, are a short sighted, utterly useless, oxygen wasting, human form of pollution. A Darwin-award deserving, selfish coward. If your brain was donated to science, science would return it.”

OK

Nu stiu ce fel de bere este Budweiser, dar marketingul lor nu are pic de umor, si daca anul trecut reclama lor a fost cu un catelus, cea de anul acesta este cetateneasca. Luati o gura de bere, alta decat Budweiser, poate va mai relaxati acolo la departamentul de marketing 🙂

Reclama Budweiser de anul trecut: