Gura Humorului, printre cele mai frumoase orase din Europa

Gura Humorului se numara printre cele mai frumoase 30 de orase din Europa. Galerie foto impresionanta!

Gura Humorului

Daca nu aveti idei de calatorii, agentiile de turism din Japonia au facut lista celor mai frumoase orase din Europa. Specialistii recomanda si orasul Gura Humorului, din Judetul Suceava.

 

Berat din Albania, Kilkenny din Irlanda, Procida – Italia, Rovinj – Croatia, Lech din Austria sau Conwy, UK, sunt alte orase ce se regasec pe lista celor mai incantatoare locatii din Europa.

  • Kilkenny, Irlanda

Situat pe malul raului Nore, in Leinster, oraselul Kilkenny este unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Irlanda. Relaxarea este cuvantul cheie pentru irlandezii care isi petrec weekend-urile aici, insa si viata de noapte atrage turisti din toata lumea. Kilkenny, sau “orasul de marmura”, are faima de a oferi cea mai frumoasa zona de biserici medievale din tara. In centru se regasesc doua obiective turistice importante pentru irlandezi: Castelul Kilkenny si Catedrala Sfantul Canice. Cel mai important festival de muzica ce are loc aici este “Rhythm and Roots”.

 

  • Berat, Albania

Mangalem sau orasul vechi Berat sta pe malul raului Osum si se regaseste pe lista patrimoniului Unesco World Heritage. In perioada medievala, a fost oras de frontiera al Imperiului Bizantin, fortificatiile stand marturie acestui fapt si astazi. Renumit pentru cultura si arhitectura istorica, Berat este cunoscut si drept “Orasul celor o mie de ferestre” ale caselor traditionale ce “privesc” de pretutindeni. In Berat veti gasi relief montan si deluros, iar cele mai inalte varfuri muntoase sunt Tomori (2.416m) si Shpiragu (1.218 m).

  • Civita di Bagnoregio, Italia

Civita se bucura de cea mai spectaculoasa asezare, pe un deal, aspect ce i-a adus faima in toata lumea. Aflat la 120 km de Roma, oraselul incanta anual 600 mii de turisti cu locuri ce par desprinse din basme. Supranumit “orasul care moare”, Civita di Bagnoregia se degradeaza, insa, treptat, ca urmare a solului argilos si tufului vulcanic pe care este asezat. Datorita interesului din partea turistilor, se pare ca oraselul fondat in urma cu 2500 de ani se afla in plan de consolidare.

  • Procida, Italia

Procida pare desprinsa din filme, ca o insula imaginara ce a prins viata si contur. Arhitectura caselor si pasajelor in culori pastelate o transforma in una dintre cele mai frumoase insule meditareneene. Procida este, totodata, unul dintre cele mai pitoresti si mai linistite locuri de pe tarmul napolitan, o insula iubita de pictori. Aici s-au filmat scene din filmele Talentatul domn Ripley si Postasul (Il Postino). Un locuitor din Procida se numeste un Procidani.

 

  • Conwy, Tara Galilor

Orasul medieval Conwy s-a dezvoltat pe malul cu acelasi nume, in jurul castelului sau. Conwy are o abordare incantatoare nu doar pe timpul zilei, ci si noaptea. Zona veche, inca autentica, este imprejmuita de o salba de ziduri, fortificatii ce asigurau protectia negustorilor englezi din secolul XIII. Pentru privelisti de vis, asupra castelelor si muntilor, nu ezitati sa urcati in turnuri de poveste.

  • Lech, Austria

Lech este o frumoasa statiune de schi cu peste 250 km de partie, moderna, al carei farmec este completat de o patura de zapada. Lech a fost un orasel fermier aflat pe o vale inalta, rupt de lume pe timpul iernii. Satul ofera tot ce este nevoie pentru o vacanta de iarna perfecta: hoteluri cu bun gust si localuri apres-ski. Statiunea atrage vizitatori din toata lumea si, de multe ori, celebritati.

 

  • Lefkara, Cipru

Lefkara este un orasel din partea de sud a tarii, renumit pentru productia de dantela. Potrivit legendei sale, Leonardo da Vinci a vizitat orasul in 1481, de unde a cumparat dantela pentru a “imbraca” altarul principal al Domului din Milano.

  • Soglio, Elvetia

Pictorul de origine austriaca Giovanni Segantini a descris orasul ca “poarta spre Paradis”. Situat in Alpii Elvetieni, cand nu este acoperit de zapada, micul oras abunda in flori.

Aflati si care sunt celelalte orase din clasament, insotite de imagini minunate, pe telegraph.co.uk