Will Smith boicoteaza premiile Oscar

Will Smith

Will Smith se alatura nevestei lui, actrita Jada Pinkett Smith, in protestul actorilor afro-americani impotriva academiei de film Oscar.

Smith said Thursday on ABC’s “Good Morning America” that he and Pinkett Smith have discussed it and feel “we’re uncomfortable to stand there and say this is OK.”

Este o intreaga dezbatere in SUA pe marginea scandalului #OscarsSoWhite, pornit de sotia actorului Will Smith, in care aceasta acuza membrii juriului premiilor pentru Oscar, de discriminare a comunitatii actorilor de culoare. Faptul ca acesta este al doilea an consecutiv in care nici un actor de culoare nu este nominalizat, a pornit un iures al protestelor publice de catre regizori si actori de culoare (regizorul Spike Lee, cuplul Smith etc).

Care sint actorii care au fost furati de juriul Oscar in perceptia protestatarilor? Idris Elba, Samuel L. Jackson si Will Smith ar fi putut fi usor nominalizati, spun ei.

Poate ca exista un mic adevar motivatia miscarii #OscarsSoWhite, dar sa nu uitam ca nici la Globul de Aur nu au abundat premiile catre actorii de culoare. Si atunci care este problema? Sa fie nominalizari, nu conteaza procentul, dar sa fim neaparat inclusi? Este tot o discriminare, dar de procent. Discriminarea in cinematografie, o discutie care niciodata nu va avea un final corect.

In mod ironic, gazda show-ului Oscar din acest an va fi un actor de culoare si stand up comedian, Chris Rock.

Protestul Jadei Smith :