VIDEO: Presedintele Barack Obama, in lacrimi

Presedintele american Barack Obama a fost napadit de emotii in timpul unui discurs impotriva folosirii armelor si atacurilor soldate cu pierderi de vieti omenesti, izbucnind in lacrimi.

Barack Obama
SONY DSC

Presedintele american Barack Obama a fost napadit de emotii in timpul unui discurs impotriva folosirii armelor si atacurilor soldate cu pierderi de vieti omenesti, izbucnind in lacrimi.

Obama a anuntat marti o serie de masuri ce va face dificila procurarea de arme de persoane violente si criminali. Cu aceasta ocazie, liderul de la Casa Alba a lansat un apel cu privire la intensificarea controalelor asupra cumpararii de arme pe internet si din medii offline. Printre noile masuri, administratia Obama vrea sa investeasca 500 milioane de dolari pentru dezvoltarea accesului la ingrijire si reabilitare a persoanelor cu handicap neuropsihic si mental.

Barack Obama a mentionat ca actualele exceptii privind regimul de arme nu sunt relevante si nu au niciun rezultat. In timpul discursului, amintind de un atac armat produs la o scoala din Newtown, Connecticut, vizibil emotionat, Barack Obama a izbucnit in lacrimi.

Incidentul a avut loc in decembrie 2012. Focul a fost deschis de catre Adam Lanza, un tanar cu tulburari psihice, acesta omorand 20 de elevi si sase profesori. La scurt timp, atacatorul s-a sinucis.

“Trebuie sa constientizam urgenta absoluta a acestui aspect, intrucat ne mor oamenii. Scuzele constante pentru lipsa de actiune nu mai functioneaza si nu mai sunt suficiente”, a declarat liderul de la Casa Alba.

Ordinele executive propuse de catre presedinte pot parea modeste, insa indica o schimbare in cultura americana, scrie newrepublic.com. Discursul presedintelui a stranit rapid rumoare in toata lumea. Analisti politici, mass-media si publicul general dezbat inca subiectul si analizeaza discursul presedintelui.

Majoritatea oamenilor s-au declarat impresionati de atitudinea si lacrimile lui Obama, catalogand momentul sincer si real. La polul opus, scepticii considera discursul emotionant doar o miscare politica, o “manevra” de sensibilizare sau “un bun PR”.

Voi ce parere aveti?