Screenerul piratat Hateful Eight – director implicat?

screenerul piratat Hateful Eight

Potrivit Hollywood Reporter, in aceasta saptamana a aparut pe torente screenerul piratat Hateful Eight, filmul lui Tarantino.

Andrew Koseve, co-CEO al companiei Alcon Entertainment, a primit o copie a filmului pentru vizionarile care au loc in vederea urmatoarelor premii cinematografice (pentru juriu). Ma refer la Oscar, premiile SAG, etc

Surse spun ca FBI considera, ca sursa piratata a pornit din biroul lui Koseve. Ei se bazeaza pe watermarkul (semnul) specific pentru copia DVD-ului destinata exact pentru acesta.

“I’ve never seen this DVD,” Kosove tells THR in an interview. “It’s never touched my hands. We’re going to do more than cooperate with the FBI. We’re going to conduct our own investigation to find out what happened.”

Si intr-adevar este posibil ca Kosove sa nici nu fi atins DVD-ul. Un director executive are un staff mare si orice angajat ar fi putut pune mana pe copie.

Pare ca un office assistant pe nume Tom a semnat pentru primirea DVD-ului de catre directorul executiv si mai tarziu copia DVD-ului a fost uploadata pe torente de catre grupul warez Hive-CM8. Acestia au scris in nfo file pentru acest film ca “Will do all of them one after another … started with the hottest title of the year. Others will follow.” Pare ca se bazeaza pe surse bune pentru DVD Screeners. Poate cunosc asistenti in toate birourile de productie ale producatorilor de filme 🙂

Este totusi un fapt binecunoscut ca in jurul premiilor Oscar, apar copii screener warez dupa toate filmele bune, care se spera sa fie nominalizate. In 2003 MPAA a anuntat studiourile sa nu mai trimita copii ale filmelor, pentru a evita interceptarea acestora de catre sursele pentru warez. Si in 2004, Academia a votat excluderea unui membru (Carmine Caridi), actor de 70 de ani care a aparut in Godfather, pentru ca acesta a recunoscut ca a trimis copii ale DVD-urilor unui prieten din Chicago. Deci sursele filmelor piratate pot face parte si din juriu 🙂

Kosove spune ca este furios pentru ca DVD-ul cu Hateful Eight este acum online si piratat: “This is a threat to an entire industry.”

Sa nu exageram. Piratarea filmelor este veche si industria cinematografica nu pare ca a avut de suferit de pe urma ei. Implicarea FBI in aceasta ancheta mi se pare exagerata si probabil ca exista datorita influentei enorme pe care o au studiorile de filme.

Dupa 20 de ani de piraterie, poti spune ca deja face parte din industria globala a cinematografiei si ambele parti se tolereaza. Este publicitatea de care are cateodata nevoie Hollywoodul. Pentru ca in final, daca iti place un film, te duci la cinematograf si platesti biletul.