Hituri Box Office si pelicule multipremiate se numara printre cele mai bune filme din 2015!

Anul 2015 ne-a oferit o multime de filme pe care le-am asteptat cu sufletul la gura. Regizori renumiti au creat capodopere cinematografice si mari actori au impresionat prin interpretari memorabile.

Hituri Box Office, filme prezente la festivaluri internationale si pelicule multipremiate defileaza, la sfarsit de an, pe scena celor mai bune filme din 2015.

Inca de la jumatatea anului au inceput sa apara tot mai multe recenzii cu privire la cele mai apreciate filme din 2015 si clasamente realizate de critici, reviste de specialitate sau cinefili populari.

Am ales si noi un clasament, insa am luat in calcul faptul ca gusturile in materie de film sunt foarte variate. Astfel, am cautat nu un Top 10, nici 15, nici 20, ci am ales o selectie de 25 de filme ce cuprinde atat filme drama, de actiune, comedii, cat si pelicule SF sau animatii.

In plus, urmarind clasamentul de mai jos veti vedea ce filme ati ratat anul acesta si, pentru ca de Sarbatori vom avea mai mult timp liber, puteti face deja lista de filme pentru vacanta.

Clasamentul, realizat de David Ehrlich, editor la Rolling Stone, este complex si regizat impecabil. Filmuletul dureaza de 13 minute, insa va asiguram ca merita fiecare secunda 🙂

Sa inceapa numaratoarea inversa!

Daca va intrebati ce melodii ati auzit pe fundalul imaginilor, iata si lista pe care David Ehrlich ne-a pus-o la dispozitie.

“Runaway” – Kanye West (The Night Before)
“Rhapsody in Blue” – George Gershwin (Trainwreck)
“Diamonds” – Rihanna (Girlhood)
“Roked” – Shye Ben Tzur, Jonny Greenwood and The Rajasthan Express (Junun)
“Happy Together” – The Turtles (45 Years)
“Sinnerman” – by Nina Simone (What happened, Miss Simone?)
“Girls Just Want to Have” – Cyndi Lauper (Anomalisa)
“Opening” – Carter Burwell (Carol)
“Speak Low” – Nina Hoss (Phoenix)
“Tokyo Tribe” – Shôta Sometani (Tokyo Tribe)