Filmul Louder Than Bombs, in regia lui Joachim Trier, va putea fi urmarit in cinematografe din 11 decembrie.

Cunoscutul regizor norvegian a pus in scena drama unei familii care a suferit pierderea sotiei si mamei, o fotografa de razboi interpretata de Isabelle Huppert. Filmul analizeaza sentimentele membrilor familiei de nostalgie si doliu.

Sotul fotografei, personaj interpretat de Gabriel Byrne, si copiii lor, jucati de Jesse Eisenberg si Devin Druid, rememoreaza imaginea fotografei si clipele petrecute impreuna. La trei ani de la moartea ei, familia organizeaza o expozitie de fotografii in memoria acesteia. Un secret ce iese la iveala cu acest prilej schimba radical viata personajelor si, implicit, a filmului.

Recenziile sunt mai degraba mixte. In timp ce anumiti critici au catalogat pelicula ca fiind fara substanta si directie, publicatii de gen anunta un film ce reuseste sa iasa din tiparele dramei. Un film bogat in detalii, jucat cu atentie, plin de scene complexe si impresionante sunt alte feedback-uri pozitive.

Avanpremiera va avea loc joi, 9 decembrie, de la 20:30, la Cinema Elvira Popescu.

Lansat in cinematografele din Franta pe 9 decembrie, filmul a fost redenumit “Back Home”, in urma atentatelor din Paris.

In varsta de 42 de ani, Joachim Trier provine dintr-o familie cu experienta in lumea filmului. Bunicul sau, Erik Løchen, a fost regizor de filme cu rezonanta in Norvegia si nu numai. Tatal sau, Jacob Trier, a fost tehnician si sunetist, iar mama sa, producator de filme scurte.

Printre filmele lui Joachim Trier se numara Oslo (2011), Reprise (2006) si Still (2001). “Vreau sa rapesc drama, inapoi, de la HBO, si sa o pun pe marile ecrane”, spune Joachim Trier.

Nota pentru cinefili: Vom scrie periodic despre ultimele noutati in materie de film, pentru a fi la curent cu cele mai noi aparitii, recomandari de filme, detalii despre acestea, dar si vesti despre actori si regizori.