Zuckerberg doneaza 99% din actiunile Facebook

Zuckerberg doneaza 99% din actiunile Facebook

Zuckerberg doneaza 99% din actiunile Facebook care valoreaza in acest moment 45 miliarde de dolari.

Ce a declansat aceasta decizie in viata cuplului Zuckerberg? Venirea pe lume a fetitei lor Max.

Zuckerberg a devenit tata, dupa ce sotia lui, doctorul Priscilla Chan, a nascut o fetita care a primit numele Max. Mark Zuckerberg si Priscilla Chan s-au cunoscut la Universitatea Harvard, unde au fost coleg, si au avut o relatie de peste zece ani inainte de a se casatori, in anul 2012.

Donatia va fi facuta pe parcursul vietii lor prin fundatia Chan Zuckerberg.

Decizia si anuntul au fost facute pe pagina de facebook a fondatorului, printr-o scrisoare publica in care-si explica motivele si bucuria :

“Dear Max, Your mother and I don’t have the words to describe the hope you give us for the future. Your new life is full of promise, and we hope you will be happy and healthy so you can explore it fully.”

 “You’ve already given us a reason to reflect on the world we hope you live in . . . We want you to grow up in a world better than ours today . . . We will do our part to make this happen, not only because we love you, but also because we have a moral responsibility to all children in the next generation.”

Vestea este suprinzatoare pentru mine, si apreciez gestul sotilor Zuckerberg. Cu toate ca ei vor sa faca investitii in invatamantul personalizat si vindecarea bolilor, domenii generale cu o multitudine de probleme, eu cred ca investitiile axate strict pe un singur domeniu au mai mare rata de reusita. La ce ma refer? Vindecare diabet : 45 de miliarde doar pe aceasta ramura de cercetare ar accelera enorm rezultatele. Dar calul de dar nu se cauta la dinti, asa ca nu conteaza cum si de unde, banii sint bineveniti oriunde vor fi investiti.

Cei trei mari moguli ai IT-ului Facebook, Apple si Microsoft pot face o lume mai frumoasa. Deocamdata Microsoft prin Bill Gates face donatii consistente de ceva vreme, urmat acum de Facebook prin Zuckerberg si probabil nici o speranta din partea Apple, pentru ca politica acestei companii si a actionarilor (inclusiv familia lui Steve Jobs) este impotriva donatiilor de orice fel.

1 COMMENT

  1. Of course they do. They have control over the fucking world. What could they need money for? They have real power now.

Comments are closed.