Facebook : cum sa te ascunzi de fostii iubiti

Facebook : cum sa te ascunzi de fostii iubiti sau ”new tools for love fools’.

Facebook o sa ofere in curand o functionalitate care ne va permite sa ne acundem de fostii iubiti dupa o despartire cu scantei. Si este ok pentru ca la cat de stufos este facebook, ai mai multe sanse sa dai se fostii iubiti acolo decat in Centrul Vechi 🙂 Si ce faci cand dai de ei? Te ascunzi.

Pana acum exista hide, unfriend sau block dar puteai sa ramai totusi tagat in fotografiile vechi cu fostul sau fosta, sau numele lor iti apare ca sugestie cand vrei sa scrii un mesaj.

Noua functionalitate o sa apara cand vrei sa-ti schmbi statusul relatiei si are trei componente majore:

  • iti limiteaza cat de multe detalii vrei sa vezi despre fostii pe Facebook
  • limiteaza cat de multe detalii vrei sa vada fostii despre tine
  • limiteaza vizibilitatea altora asupr posturilor unde voi doi ati aparut impreuna

“This work is part of our ongoing effort to develop resources for people who may be going through difficult moments in their lives,”  spune product managerul Facebook Kelly Winters. “We hope these tools will help people end relationships on Facebook with greater ease, comfort and sense of control.”

 

Se poate concluziona ca aceste efecte de mai sus le poti obtine prin simpla ascundere a exului de la news feed. Dar nu multa lume stie cum sa o faca si setarile Facebook-ului nu sint atat de transparente. Si atunci de ce lanseaza Facebook acest tool? Pentru ca vrea sa ne arate ca le pasa, ca sint parte din viata noastra si ca se implica activ, ca un parinte iubitor, in rezolvarea problemelor personale 🙂

Testarea acestei functionalitati, care se va face numai pe mobile, va incepe astazi in SUA . Daca ea va avea succes va fi implementata global.

Ma aventurez sa spun ca acest tool nu va avea succes. Care ar mai fi rostul Facebook-ului daca nu ai mai putea sa arati cat de bine te simti dupa ce te-ai despartit de iubit/a ?