O sa sumarizez evenimentul de ieri prezentat de Microsoft, din punctul de vedere al utilizatorului obisnuit, nu expert. Eu folosesc produsele Microsoft software, nu hardware.

Produsele lor hardware nu mai sint inovatoare de mult timp. Ti-ai lua un telefon sau laptop de la Microsoft?  Poate doar obligat, sau doar daca este beneficiu in compania la care lucrezi ai folosi un Nokia sau laptop Surface Microsoft.

Lucrurile s-au schimbat complet si m-au luat prin surprindere. Foarte rapid si in mare secret, Microsoft a inteles ca trebuie sa-si schimbe optica si a venit cu cateva gadgeturi care sint uimitoare. Pe scurt:

  1. Preferatul meu : Laptopul Microsoft Surfacebook

Uitati de Apple MacBook, si de orice alt notebook sau ultrabook care se facea si tableta.

Microsoft Surfacebook are ecran de 13,5” cu rezoluţie 3000×2000, tastatura este detasabila in ambele directii : adica poti scoate ecranul si devine tableta simpla, sau dai ecranul pe spate si devine tableta fara sa scoti tastatura. Superb!

 

2) Tableta Microsoft Surface Pro 4 – tableta convertibila

Este un gadget pe care il aveau deja dar l-au imbunatatit. Folosit in general de oamenii care calatoresc mult (tableta e usoara) si care nu au nevoie de putere mare ca sa se orienteze catre laptop. Frumusetea este ca aceasta tableta are o tastatura care se pliaza peste ea ca o husa. Ce m-a incantat pe mine : penul (pixul) magnetic. Mereu imi uit penul pe te miri unde pentru ca uit sa-l bag in locul lui special din tableta sau laptop. Nu mai este cazul, daca e magnetic, sigur nu-l mai pierd.

De ce v-ar atrage mai mult decat o tableta obisnuita? Spatiul de stocare mare (1TB) si memoria de 16GB. Si sa nu uitam de pen! 🙂

3) Microsoft Display Dock plus Lumia 950 și Lumia 950 XL

Telefoanele Lumia, in sfarsit se apropie de performantele telefoanelor de top. Nu intru in detalii tehnice dar ce mi se pare interesant este dockul prin care conectati tastatura si mouse la un monitor si telefon, astfel ca telefonul devine un PC. La ce foloseste? Cand vrei sa faci backup la date sau dai mass message 😛

microsoft-display-dock-640x320