Sint multe intrebari cu privire la performantele Simonei care ii sint atribuite lui Darren Cahill. Pentru cei care nu stiu, Simona noastra este singura jucatoare de top fara un antrenor full time. Cahill are contract cu Adidas, pentru consiliere a jucatoarelor care au deasemenea incheiat contract cu Adidas, ca si Simonica. Este clar ca au trecut de pragul de consiliere si ca acum Cahill este cel mai aproape de un antrenor, chiar daca nu este full time. Exista chemistry intre cei doi toate lumea se intreaba daca la expirarea contractului lui Cahill cu Adidas de la sfarsitul anului il va antama Simona. Oh well mereu am crezut ca decizia este in mana lui Cahill, dar dupa interviul de mai jos este clar ca Simona prefera antrenori part time si ca decizia ii va apartine. Tot ce pot spera este ca pina in 2016 sa-si schimbe preferintele si sa-l ia full time pe Cahill.
Spicuirile din Prosport :

Atunci vă întreb altfel. Din experienţa acumulată… a lucra cu opt antrenori în circuitul profesionist până la vârsta de 24 ani – reprezintă o problemă sau îl ajută pe jucător să asimileze mai multe informaţii, dezvoltându-şi diferite calităţi?
Una dintre marile calităţi ale Simonei constă în faptul că este foarte bună atunci când vine vorba să rezolve o problemă. Îi place să îşi lămurească singură lucrurile. Este un atribut foarte puternic în bagajul unui jucător, iar ea îşi stabileşte standarde foarte înalte, atât pentru sine, cât şi pentru cei din jurul său.
Situaţia mea este una complicată, nu sunt o alegere perfectă pentru nimeni pentru un job full-time, pentru că asta de regulă înseamnă peste 40 de săptămâni petrecute pe drumuri. Am o familie cu doi copii micuţi, în Australia, şi am contract cu ESPN pentru 3 din 4 turnee de Mare Şlem. Cei de la ESPN au fost amabili şi mi-au dat liber pentru meciurile Simonei de la US Open – am valorificat la maximum acest avantaj, dar nu sunt convins că asta ar putea continua. Încheierea programului Adidas mă eliberează într-adevăr pentru anul viitor şi în acelaşi timp, mă eliberează de interdicţia de a antrena împotriva unei alte sportive Adidas. Cu siguranţă, la anul voi avea această opţiune de a lucra mai multe săptămâni cu un singur jucător, căruia să mă dedic total.
Fanii Simonei visează asta: aţi putea fi şi în 2016 în colţul Simonei?
Voi fi mereu în colţul Simonei. O consider pe Simo prietenă în primul rând, apoi jucătoare de tenis. Ştiu că asta nu răspunde întrebării tale, dar vom vedea ce ne rezervă viitorul. Perioada de după Wimbledon a fost bună pentru amândoi. Ei, i-a dat o gură de oxigen, eliberând-o de presiunea deciziei privind un antrenor full-time, lăsându-i timp să cântărească bine situaţia. Mie, mi-a dat oportunitatea de a-i cunoaşte mai atent tenisul, din postura de antrenor principal. În cele din urmă, sper ca Simona să găsească o situaţie în care să se simtă cu adevărat mulţumită şi un rol pe care să îl ia în calcul pentru un plan de 3-5 ani, fie că este cu mine sau cu un alt antrenor. Voi fura una dintre replicile Simonei, pe care o foloseşte destul de des, cu zâmbetul pe buze: “Vom vedea”.

Gasiti aici intregul articol.